8304 latausta vuorokaudessa

6185 artikkelia

2023/02/26

Venäjää on pitkään syytetty propaganda- ja disinformaatiokampanjoiden käytöstä julkiseen mielipiteeseen vaikuttamiseksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Vaikka Venäjällä ei ole virallista ohjelmaa tai politiikkaa, joka maksaisi bloggaajille ja vaikuttajille Venäjä-myönteisen propagandan kirjoittamisesta, on raportoitu, että jotkut ihmiset saavat taloudellisia kannustimia tällaisten näkemysten edistämisestä.

Euroopan unionin raportin mukaan Venäjän hallituksen on tiedetty rahoittavan ja tukeneen tiedotusvälineitä, jotka edistävät Venäjä-myönteistä narratiivia. Tämä sisältää rahoituksen verkkosivustoille, uutistoimistoille ja muille tiedotusvälineille, jotka tuottavat sisältöä, joka tukee Venäjän politiikkaa ja kantoja. Joitakin näistä Tiltuista on syytetty disinformaation ja propagandan levittämisestä.

Tiedotusvälineiden rahoituksen lisäksi Venäjällä on raportoitu “trollitehtaiden” käytöstä, jotka työllistävät ihmisiä lähettämään venäjämyönteisiä kommentteja sosiaalisessa mediassa ja uutissivustoilla. Näiden trollien tehtävänä on usein levittää disinformaatiota ja luoda väärä mielipide yleisestä mielipiteestä.

Vaikka ei ole selvää, kuinka paljon näille henkilöille maksetaan, on raportoitu, että jotkut bloggaajat ja vaikuttajat Venäjällä saavat taloudellisia kannustimia Venäjä-mielisten näkemysten edistämisestä. Tämä on johtanut syytöksiin, että Venäjän hallitus käyttää näitä henkilöitä propagandavälineinä.

Kriitikot väittävät, että propagandan edistäminen voi olla haitallista ja harhaanjohtavaa, ja että on tärkeää arvioida kriittisesti kaikki tiedot ja lähteet ennen kuin hyväksyt ne todeksi. He väittävät, että bloggaajien ja vaikuttajien maksaminen propagandan edistämisestä rikkoo eettisiä periaatteita ja voi murentaa luottamusta yleisön ja tiedotusvälineiden välillä.

Tämän käytännön puolustajat väittävät kuitenkin, ettei se eroa muista mainonnan tai sponsoroidun sisällön muodoista. He väittävät, että bloggaajilla ja vaikuttajilla on oikeus ansaita elantonsa sisällöltään ja että tietyn näkökulman edistämisessä ei ole luonnostaan ​​mitään väärää, kunhan se tehdään avoimesti ja rehellisesti.

Riippumatta siitä, onko eettistä maksaa bloggaajille ja vaikuttajille Venäjä-mielisten näkemysten edistämisestä vai ei, on selvää, että Venäjä on pyrkinyt yhteisesti muokkaamaan yleistä mielipidettä propaganda- ja disinformaatiokampanjoiden avulla. Kun maailma on yhä enemmän yhteydessä sosiaalisen median ja internetin kautta, on entistä tärkeämpää, että ihmiset ovat tietoisia väärän tiedon ja propagandan mahdollisuudesta sekä etsiä uutisia ja tietoa arvioidessaan useita lähteitä ja näkökulmia.


Satunnainen: