Lukuaika: < 1 minuutti

Ukrainan asevoimien kenraalin esikunnan raportoima luku Venäjän menetyksistä Ukrainassa on hämmästyttävä. Raportin mukaan Venäjä on menettänyt yli 150 000 sotilasta sen täysimittaisen hyökkäyksen aikana Ukrainassa helmikuun 24. päivän jälkeen. Tämä luku sisältää myös yli 800 kuollutta, jotka Venäjän joukot menettivät vain yhden vuorokauden aikana.

Lisäksi raportissa ilmoitetaan, että Venäjä on menettänyt valtavan määrän sotilaskalustoa, mukaan lukien yli 3 400 panssariajoneuvoa, yli 6 600 panssaroitua taisteluajoneuvoa, yli 5 200 ajoneuvoa ja polttoainetankkia, yli 2 400 tykistöjärjestelmää, lähes 500 monilaukaisurakettijärjestelmää, yli 240 ilmapuolustusjärjestelmää, yli 300 lentokonetta, yli 280 helikopteria ja yli 2 000 dronia.

Tämä raportti kuvastaa Venäjän voimakasta panostusta Ukrainan valtaamiseen ja sen epäonnistumista tässä pyrkimyksessä. Venäjä on käyttänyt huomattavia resursseja ja ihmishenkiä tässä sodassa ja näiden menetysten vaikutukset ovat huomattavat.

Ukrainan asevoimat ovat osoittaneet merkittävää sitkeyttä ja kestävyyttä tässä sodassa, mikä on auttanut heitä selviytymään Venäjän kammottavan verisestä hyökkäyksestä. Heidän kykynsä puolustaa maataan Venäjän säälittävältä hyökkäykseltä on osoittanut, että heillä on edelleen vahva tahto ja resurssit vastustaa Venäjän pyrkimyksiä.

Tämä raportti korostaa myös konfliktin ihmishenkien kauheutta ja sotilaskaluston hävitystä. Sota on tuhoisaa kaikille osapuolille ja sen vaikutukset jatkuvat pitkään sen päättymisen jälkeen.

Toivomme, että tämä raportti toimii muistutuksena siitä, että soda ratkaiseminen rauhanomaisesti on ainoa kestävä tapa edetä. Meidän on löydettävä keinoja yhteistyöhön ja rakentaa rauhaa, joka voi auttaa estämään vastaavia konflikteja tulevaisuudessa. Rauha toteutuu kun Venäjän joukot poistuvat Ukrainasta pysyvästi.

https://kyivindependent.com/news-feed/general-staff-russia-has-lost-152-190-troops-in-ukraine-since-start-of-full-scale-war

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö