Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/03/15
Ukrainian soldiers man and woman dressed military uniform at front line.

#Razumkov-keskuksen tekemä tutkimus osoittaa, että ukrainalaiset luottavat yhä enemmän maansa asevoimiin. Vuoden 2021 68 prosentin luottamusarvo on kasvanut huimasti vuoteen 2023 mennessä, sillä nyt 95,8 prosenttia ukrainalaisista ilmoittaa luottavansa #armeija’an.

Tämä kehitys on merkittävä, sillä se heijastaa ukrainalaisten kasvavaa luottamusta oman maansa turvallisuuteen. Ukraina on kärsinyt vuosia sodasta naapurimaa Venäjän takia ja vaikka tilanne on ollut vaarallisempi viime aikoina monet ukrainalaiset ovat yhä luottavaisempia tilanteen ratkeamiseen Venäjän häviöllä.

Ukrainan asevoimat ovatkin pyrkineet vahvistamaan toimintaansa ja modernisoimaan kalustoaan koko maailman antamalla tuella. Tämä on luultavasti osaltaan lisännyt myös ukrainalaisten luottamusta armeijaan. Lisäksi Ukrainan asevoimien rooli kansallisen identiteetin rakentamisessa on ollut merkittävä, sillä monet ukrainalaiset kokevat yhteyden ja ylpeyden omaa maataan kohtaan armeijan kautta.

On huomionarvoista, että Razumkov-keskuksen tutkimus osoittaa myös ukrainalaisten luottamuksen muiden instituutioiden kasvua. Esimerkiksi poliisivoimien luottamusarvo on kasvanut 35,6 prosentista 58,4 prosenttiin samalla ajanjaksolla. Tämä viittaa siihen, että Ukrainassa tapahtuu laajempaa luottamuksen palautumista maan #instituutio’ita kohtaan.

Kaiken kaikkiaan Razumkov-keskuksen tutkimus osoittaa positiivisia merkkejä Ukrainan kehityksestä. Luottamuksen kasvu maan asevoimiin on vain yksi osoitus siitä, että Ukraina on edistymässä kohti #vakautta ja #turvallisuutta. Tämä kehitys on tärkeää myös kansainvälisesti, sillä #vakaa ja #turvallinen Ukraina on tärkeä tekijä koko #EuroopanTurvallisuus’delle.