9017 latausta vuorokaudessa

6915 artikkelia

2023/03/23

Ennusteen mukaan gallup-kärki #kokoomus saisi eduskunnasta 44 paikkaa, #perussuomalaiset 42 ja #SDP 40 paikkaa. Näiden kolmen suurimman puolueen välillä on vain pieni marginaali, ja lopullinen järjestys voi olla vielä täysin avoin.

Vaikka kokoomus on ollut viimeaikaisissa gallupeissa kärjessä, sekä perussuomalaiset että SDP ovat lähellä takana. Tämä tekee kilpailusta vielä jännittävämmän, sillä pienikin muutos äänestäjien mielipiteissä voi kääntää tilanteen mihin tahansa suuntaan.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa tilanne oli hyvin samanlainen. SDP ja perussuomalaiset olivat tuolloin kärjessä, mutta kokoomus oli lähellä ja lopulta se nousi vaalien voittajaksi. Tämä osoittaa, että mitään ei voi pitää varmana ennen kuin äänet on laskettu ja lopullinen tulos on selvillä.

Accuscoren ennusteen mukaan myös pienpuolueilla on mahdollisuus vaikuttaa lopulliseen vaalitulokseen. Ennusteen mukaan #RKP saisi 9 paikkaa, #vihreät 8 paikkaa ja #keskusta 7 paikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä #pienpuolueet voivat hyvin olla ratkaisevassa asemassa siinä, kuka lopulta nousee suurimmaksi puolueeksi.

Tärkeintä kuitenkin on, että #äänestäjät käyttävät äänioikeuttaan ja vaikuttavat siihen, mihin suuntaan maa tulee kehittymään seuraavien neljän vuoden aikana. Äänestäjät voivat vaikuttaa moniin tärkeisiin asioihin, kuten esimerkiksi #ilmastonmuutokseen, #työllisyyteen ja #terveydenhuoltoon.

Kaiken kaikkiaan ennusteen mukaan tulevat #eduskuntavaalit tulevat olemaan erittäin jännittävät ja ratkaisevat sen, mihin suuntaan Suomen #politiikka tulee kehittymään seuraavan neljän vuoden aikana.


Satunnainen:


Vastaavia: