Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#NATO-maa Pohjois-Makedonia antoi kaikki taistelu-hävittäjänsä #Ukraina’lle

24/03/2023

Viimeaikaiset uutiset kertovat, että #PohjoisMakedonia on lahjoittanut Ukrainalle merkittävän määrän sotilaskalustoa. Lahjoituksen joukossa ovat muun muassa jalkaväen aseistusta, tykistön varusteita sekä tankkeja. Lisäksi ilmavoimien neljä #SuhoiSu25-#taisteluhävittäjää on lähetetty Ukrainaan. Tämä tieto paljastui Maan puolustusministeri #SlavjankaPetrovskan antamassa tv-haastattelussa.

Su-25-rynnäkkökone on osoittautunut tärkeäksi kalustoksi Ukrainan sodassa. Ennen sotaa Ukrainan ilmavoimilla oli käytössään 17 Su-25-konetta, mutta avoimen lähteen tiedustelutiedon mukaan niitä on tuhoutunut 16 kappaletta. Venäjä on menettänyt niitä taisteluissa ainakin 30 kappaletta. Su-25-koneet ovat haavoittuvia, ja siksi Ukrainan mahdollisuus kunnostaa ja käyttää näitä lahjoitettuja koneita voi olla tärkeä askel kohti ilmaherruuden saavuttamista.

Pohjois-Makedonian lahjoituksella on suuri merkitys, sillä Ukraina on kärsinyt merkittäviä tappioita konfliktissa Venäjän kanssa. Toimittaja Aviation Week arvioi Google Earth- ja mediatietoihin perustuen, että lahjoitetut koneet olisi lähetetty Ukrainaan jo kevään tai kesän 2022 aikana. Kalusto on ollut varastoituna ulkona siksi pitkän ajan, että AW uskoo niitä käytetyn vain varaosiksi. Toivottavasti nämä lahjoitetut kalustot tulevat Ukrainalle tarpeeseen, ja ne auttavat parantamaan Ukrainan kykyä puolustaa itseään Venäjän hyökkäyksiltä.

Pohjois-Makedonia on Naton tuorein jäsenmaa, ja tämä lahjoitus voidaan nähdä osoituksena yhteisestä sitoutumisesta turvallisuuden ja vakauden ylläpitämiseen Euroopassa. Tällaiset eleet ovat tärkeitä, kun maailma kohtaa jatkuvasti uusia haasteita ja sotia Venäjän toimesta. Toivottavasti tämä lahjoitus auttaa Ukrainaa palaamaan kohti rauhaa ja vakautta.


Avainsanat: