Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/03/26

Tämä luku on lähes puolet viime vuoden vastaavan ajanjakson määrästä. Lausunnossa todetaan, että #Venäjä valmistautui viime vuonna täysimittaiseen hyökkäykseen ja hakkeritoiminta oli epätavallisen korkeaa.

CERT-UA on havainnut #tietovakoiluihin kohdistuvien hyökkäysten määrän kasvaneen tänä vuonna ja keskittyy erityisesti oman organisaationsa tietojen jatkuvaan saatavuuteen. Venäläiset #haittaohjelmat ovat pääasiassa #tiedonkeruuohjelmia ja #etäkäyttöä käyttäjien laitteisiin.

Asiantuntijat arvioivat, että tämä lisääntynyt hyökkäysten määrä saattaa olla yksi merkkejä siitä, että Venäjä valmistautuu pitkittyneeseen sotaan. On tärkeää huomata, että #kyberhyökkäykset ovat yleensä osa laajempaa geopoliittista konfliktia ja Venäjä on käyttänyt tätä taktiikkaa aiemmin esimerkiksi Ukrainan sodan aikana.

Kyberhyökkäykset voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja yrityksille, hallituksille ja yksilöille. Ne voivat #varastaa arkaluonteisia tietoja, #vaarantaa henkilötietoja tai jopa #häiritä kriittisiä #infrastruktuureja kuten #sähköverkkoja tai #vesilaitoksia. Siksi on tärkeää, että organisaatiot ja yksilöt ovat tietoisia kyberhyökkäysten uhasta ja ryhtyvät tarvittaviin toimenpiteisiin suojatakseen itseään.

CERT-UA on tärkeä osa Ukrainan valtion #erityisviestintäpalveluja, jotka vastaavat maan #tietoturvasta. Organisaation rooli on havaita, estää ja vastata kyberuhkiin, jotka voivat vaikuttaa Ukrainan kriittisiin infrastruktuureihin ja hallintoon. #CERT-UA:n työ on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon nykyinen geopoliittinen tilanne Ukrainassa ja Venäjän aggressiivinen toiminta naapurimaassa.

Kyberhyökkäykset ovat yksi monista tavoista, joilla valtiot voivat vaikuttaa muiden maiden politiikkaan ja turvallisuuteen.