Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 36048 latausta vuorokaudessa.


2380 artikkelia

2023/03/26

Tämä lausunto herättää huolta Ukrainan ja länsimaiden keskuudessa, sillä Putinin mukaan nämä maat aikovat lähettää 420-440 tankkia Kiovaan.

Venäjä on pitkään uhannut #länsimaita olla toimittamatta Ukrainalle tankkeja, väittäen että ne “katuisivat” tällaista päätöstä. Ukraina on kuitenkin ilmoittanut vastaanottavansa kehittyneitä panssarivaunuja lähikuukausina, mutta tarkkaa määrää ei ole paljastettu.

Putinin lausunto näyttää olevan uhka Ukrainalle ja länsimaille, sillä Venäjä on jo menettänyt yli 5 000 säiliöautoa ja ajoneuvoa sen täysimittaisen hyökkäyksen aikana #Ukrainaan vuonna 2022. Venäjän ilmoitus panssarivaunujen modernisoinnista ja tankki-tuotannon lisäämisestä voi viitata siihen, että maa on valmis jatkamaan sotilaallista toimintaansa Ukrainaa vastaan.

Putinin lausunto herättää myös kysymyksen siitä, mistä #Venäjä rahoittaa nämä kunnianhimoiset #suunnitelmat. Venäjä on kärsinyt taloudellisia vaikeuksia viime vuosina, ja sen talous on ollut heikossa kunnossa jo ennen #koronapandemiaa. Panssarivaunujen modernisointi ja tankkituotannon lisääminen ovat kalliita investointeja, joten on epäselvää mistä Venäjä saa tarvittavat varat.