Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän eliitti on jälleen myllerryksessä vuotaneen äänitallenteen vuoksi, jossa presidentti #VladimirPutin’ia väitetään arvostelevan voimakkaasti. Ruotsalaisen #Aftonbladet’in mukaan nauhoite sisältää keskustelun kaasumiljardööri #FarhadAhmedov’in ja musiikkituottaja #JosifPrigozin’in välillä. Molempien kerrotaan kuuluvan Putinin #lähipiiriin. Parin väitetään valittavan #sodasta ja Putinista, käyttäen voimakasta kieltä kuvaamaan presidenttiä.

“He eivät välitä paskaa mistään. Eivätkä he välitä ihmisistä. Hän on itse #Saatana”, sanoi yksi äänitteen henkilöistä.

Heidän kerrotaan myös esittäneen teorian, jonka mukaan Putinin lähimmät ihmiset ovat ristiriidassa maan asevoimien kanssa ja että on laadittu alustava suunnitelma puolustusministeri #SergeiShoigu’n erottamiseksi virastaan.

Aluksi Prigožin piti nauhoitetta väärennöksenä, mutta myöhemmin hän kertoi venäläiselle Fontanka-uutislehdelle, että osa keskustelusta oli aitoa, mutta osa oli “täysin keksitty”.

Riippumaton venäläinen verkkosivusto Important Stories kertoi maanantaina, että heillä on #FSB:n turvallisuuspalvelusta lähteitä, jotka ovat todistaneet tallenteen aitouden.

Jos raportit pitävät paikkansa, se voi aiheuttaa ongelmia Putinille, jonka valta on vahvasti riippuvainen hänen hallintoaan ja #Ukraina’n sotaa tukeneen eliitin tuesta. Sodan takaiskut ja monille vaikutusvaltaisille #venäläisille asetetut sanktiot voivat kuitenkin muuttaa tilannetta.

Venäjän ja Itä-Euroopan asiantuntija #VladMyhnenko sanoi #Newsweek’ille, että Kansainvälisen #rikostuomioistuimen Putinin #pidätysmääräys voi tehdä presidentin asemasta sisäisesti haavoittuvamman. #Oligarkeilla ja muilla korkea-arvoisilla johtajilla sanotaan olevan “paljon menetettävää”, jos eliitin salaisuudet päätyisivät #ICC:n käsiin.

#Myhnenkon teorian mukaan vallanvaihto Venäjällä voi tarkoittaa sitä, että uusi johto päättää luovuttaa Putinin oikeuden eteen, vaikka sitä ei #Moskovassa tunnustetakaan lailliseksi.

Tällaisessa tilanteessa voi olla vakavia seurauksia maan ja alueen vakaudelle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö