2014 artikkelia

Juho Saastamoinen .COM – mielipide | ajatukset | pohdinnat


#Säkkijärven #Polkka on yksi #Suomen tunnetuimmista #kansanlauluista #youtube #audio

2023/04/08

Tämä tarttuva #polkkamelodia on peräisin Karjalan kannakselta ja sen uskotaan syntyneen jo 1800-luvulla.

Laulu kertoo tarinan #Säkkijärven kylän miehistä, jotka lähtevät sotimaan #Neuvostoliittoa vastaan #Talvisodan aikana vuonna 1939. #Säkkijärven #polkka oli erityisen #suosittu #laulu sodan aikana, sillä se antoi suomalaisille #sotilaille voimaa ja rohkeutta #taistella #vihollista vastaan.

Säkkijärven polkka on #sävelletty #polkkana, joka on nopearytminen #tanssimuoto. Laulu alkaa voimakkaasti, kun #rummut, #harmonikka ja muut #soittimet alkavat soittaa tarttuvaa #melodiaa. #Sanoitukset ovat #melankoliset, mutta samalla ne #rohkaisevat ja kertovat miehistön #vahvuudesta ja #yhtenäisyydestä.

Säkkijärven polkka on saanut kansainvälistä tunnustusta ja se on yksi Suomen #tunnetuimmista #musiikkikappaleista. Laulu on soinut monissa #elokuvissa, #televisio-ohjelmissa ja #konserteissa ympäri #maailmaa. Se on myös yksi suosituimmista kappaleista #Suomen #itsenäisyyspäivän #juhlassa, jossa se usein esitetään yleisön laulettavaksi.

Vaikka Säkkijärven polkka on vanha #laulu, se on edelleen suosittu Suomessa ja sen ulkopuolella. Laulu on tärkeä osa Suomen #musiikin #historiaa ja se on tärkeä osa #suomalaisuutta ja #kansallista #yhtenäisyyttä. Sen #sävelet ja #sanat ovat #inspiroineet suomalaisia yli #sukupolvien ja se on yksi niistä harvoista kappaleista, jotka ovat yhdistäneet suomalaisia yli #kulttuurirajojen.

Säkkijärven polkka on siis paitsi tunnettu #kansanlaulu, myös #symboli Suomen historiassa. Sen rohkaisevat sanat ja tarttuva melodia ovat tehneet siitä suositun ympäri #maailman ja laulun #merkitys tulee todennäköisesti #säilymään tulevina #vuosisatoina.