2023/04/17

Suomalainen #Patria on solminut sopimuksen 6×6-ajoneuvojen toimittamisesta Ruotsin puolustusvoimille. Patria 6×6 -ajoneuvo valittiin aikanaan ajoneuvoalustaksi useiden Euroopan valtioiden panssariajoneuvojärjestelmän #CAVS-yhteishankkeessa, johon osallistuvat tällä hetkellä jo #Suomi, #Latvia, #Ruotsi ja #Saksa.

#Ruotsi liittyi 6×6-ajoneuvojen tutkimus- ja kehityshankkeeseen viime vuonna. Patrian mukaan nyt Ruotsiin myytyjen ajoneuvojen toimitusten alkaminen tulee olemaan ensimmäisiä askeleita, joilla vastataan Ruotsin useita satoja ajoneuvoja käsittävään kysyntään.

Patrian Nordics-markkina-alueen johtaja #MatsWarstedt sanoo, että Ruotsin puolustusvoimat on käyttänyt Patrian XA 6×6- ja AMV 8×8 -ajoneuvoja yli kolmen vuosikymmenen ajan monenlaisissa vaativissa ympäristöissä ympäri maailman, ja tämä tuore sopimus Patrian uusimmista 6×6-ajoneuvoista todistaa, että ajoneuvot vastaavat lupauksiamme.

Patrian 6×6-ajoneuvo on myös erittäin hyvä esimerkki Suomen ja Ruotsin välisestä yhteistyöstä, jossa ruotsalaiset toimittajat tarjoavat merkittävää arvoa esimerkiksi moottorin ja panssaroinnin teräksen muodossa.

Patria ei ole julkistanut kaupan hintaa, mutta #Latvia tilasi ajoneuvoja viime vuonna noin 200 kappaletta. Tämän sopimuksen arvo oli noin 200 miljoonaa euroa. Puolustusvoimien kanssa Patria on tehnyt aiesopimuksen 160 6×6-panssarikuljetusvaunusta. Niiden testaus alkoi viime syksynä.

Ruotsissa nimeksi tulee #Pansarterrängbil300 ja niitä aletaan toimittamaan tämän vuoden aikana.


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/19 01:30.16