8795 latausta vuorokaudessa

6420 artikkelia

2023/04/24

Venäläinen #terroristi-järjestö, eli #palkkasotilasarmeija #Wagner’in perustaja, #JevgeniPrigozhin, on herättänyt #järkytystä ja #kauhua viimeisimmällä lausunnollaan. #Prigozhin on ilmoittanut, että Wagnerin #sotilaat eivät enää ota vankeja taistelukentällä, vaan #tappavat kaikki vastaantulevat #viholliset.

#Prigozhin’in kommentit ovat herättäneet kysymyksiä kansainvälisen #humanismin loukkaamisesta ja sodankäynnin sääntöjen rikkomisesta. Tämäntyyppiset lausunnot ovat huolestuttavia, sillä ne viittaavat siihen, että Wagnerin joukot ovat valmiita käyttämään raakaa voimaa ja toimimaan #ihmisoikeuksien vastaisesti.

Prigozhinin lausunnot tulivat julki, kun #Latvia’ssa toimiva riippumaton uutismedia #TheInsider raportoi, että #venäläissotilaat ovat julkaisseet useita videoita, joissa he #teloittavat ukrainalaissotilaita. Tämä herättää huolta siitä, että Prigozhinin lausunnot ovat todellisia ja että sotilaat ovat valmiita toteuttamaan tappamisuhkauksensa.

Vaikka Prigozhin väittää, että hänen päätöksensä olla ottamatta vankeja perustuu “kansainvälisiin humanismin lakeihin”, on selvää, että tämä on vain #tekosyy. Todellisuudessa tämä päätös heikentää entisestään Wagnerin joukkojen mainetta, sillä se viittaa siihen, että he eivät kunnioita vastustajiensa ihmisoikeuksia.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö ja #ihmisoikeusjärjestöt tuomitsevat tällaiset toimet. #Sotilaat, jotka loukkaavat #ihmisoikeuksia ja sodakäynnin sääntöjä, on saatava vastuuseen teoistaan. Toivottavasti Prigozhinin lausunto ei johda uusiin väkivaltaisuuksiin ja että kansainvälinen yhteisö pystyy toimimaan yhdessä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: