Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/04/25

#Sudan’in pääkaupungissa #Khartum’issa on tilanne, joka herättää suurta huolta Maailman terveysjärjestö #WHO:ssa. Yksi taistelevista osapuolista on nimittäin hyökännyt #laboratorio’on, jossa oli muun muassa #tuhkarokkopatogeeneja ja #kolerapatogeenejä sekä muita #vaarallisia aineita. Tämä on johtanut WHO:n mukaan “suureen biologisen vaaran riskiin”. Teknikot eivät ole päässeet turvaamaan materiaaleja kansalliseen #kansanterveyslaboratorio’on, mikä lisää riskiä entisestään.

#Taistelut Sudanin #asevoimien ja puoli-sotilaallisten joukkojen välillä ovat kestäneet jo kymmeniä päiviä ja niiden seurauksena ainakin 459 ihmistä on kuollut ja 4 072 loukkaantunut. Tilanne on halvaannuttanut #sairaala’t ja muut keskeiset palvelut, ja monet ovat jääneet kotiinsa hupenevien #ruoka- ja #vesi’varantojen takia.

Tilanne on johtanut myös siihen, että Yhdistyneiden Kansakuntien humanitaarisen avun toimisto (#OCHA) on joutunut vähentämään toimintaansa osissa Sudanista. Ainakin viisi #avustustyöntekijä’ä on kuollut taistelujen syttymisen jälkeen, ja Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö ja Maailman elintarvikeohjelma ovat keskeyttäneet toimintansa.

Tilanne on erittäin huolestuttava, sillä Sudanissa on jo ennestään haasteita #terveydenhuollon ja #humanitaarisen avun kanssa. Tämä uusi tilanne lisää riskiä entisestään ja vaatii kansainvälisen yhteisön välitöntä huomiota ja toimintaa. Punaisen Ristin kansainvälisen komitean Afrikan aluejohtaja #PatrickYoussef kehotti muita maita jatkamaan Sudanin painostusta “pitkänkestävän ratkaisun” löytämiseksi, vaikka ulkomaalaiset oli evakuoitu.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö reagoi nopeasti ja tehokkaasti Sudanin tilanteeseen. Tilanne on vakava ja vaatii kaikkien osapuolten yhteistyötä ja ponnisteluja konfliktin ratkaisemiseksi sekä terveydenhuollon ja humanitaarisen avun turvaamiseksi.

#Yle #YleMix #TikTok