Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/05/05

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähin luottomies, Nikolai Patrušev, on antanut äskettäin epämääräisen haastattelun venäläismedialle, joka on herättänyt kysymyksiä Venäjän asiantuntijoiden keskuudessa.

Patrušev syyttää Yhdysvaltoja suunnitelmista Venäjän valtaamiseksi supertulivuoren purkautumisen pelossa ja väittää anglosaksisen eliitin herättelevän henkiin natsi-ideologiaa. Nämä väitteet ovat saaneet monet Venäjän asiantuntijat arvioimaan Patruševin tilaa.

Samuel Ramani, brittiläisen Royal United Services Institute -ajatushautomon tutkija, pitää Patruševin haastattelua pelottavan sekavana, ja Johns Hopkinsin yliopiston kansainvälisten suhteiden professori Sergei Radtšenko pitää sitä ennennäkemättömän hulluna.

Chicagon yliopiston venäläinen professori Konstantin Sonin arvelee Patruševin oudot puheet johtuvan vanhuudenhöperyydestä, kun taas Stanfordin yliopiston slaavilaisten kielten emeritusprofessori Gregory Freidin kuvailee Patruševin tilaa laimentamattomaksi vainoharhaisuudeksi.

Patrušev on kova juomaan ja kova tupakoimaan, ja hänen tilaansa vaikuttaa monen Venäjän asiantuntijan mukaan potentiaalisesti vaaralliselta.