Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä’n virkamies varasti #Ukraina’n-lipun Oleksandr #Marikovsky’n kädestä #video

05.05.2023 01:21

Lukuaika: < 1 minuutti

Mustanmeren taloudellisen yhteistyön parlamentaarisen edustajakokouksen aikana tapahtui ikävä tilanne, kun venäläinen virkamies nappasi Ukrainan lipun ukrainalaiselta kansanedustajalta Oleksandr Marikovskylta. Tämä toiminta herätti paitsi kansainvälistä huomiota, myös laajaa paheksuntaa.

Tapahtuma sattui kesken Mustanmeren taloudellisen yhteistyön parlamentaarisen edustajakokouksen istunnon, joka pidettiin Ankarassa. Venäjän valtuuskunta oli osallistunut kokoukseen, mutta sen jäsenten toiminta herätti huomiota heti istunnon alkumetreillä.

Oleksandr Marikovsky oli saapunut istuntoon Ukrainan lipun kanssa ja aikoi pitää sen edessään koko kokouksen ajan. Venäläinen virkamies kuitenkin nousi yllättäen paikaltaan ja repäisi lipun pois Marikovskyn kädestä. Tämä herätti hämmennystä kokouksen osallistujien keskuudessa ja johti tilanteeseen, jossa Marikovsky joutui hakemaan lipun takaisin.

Kokouksen järjestäjät reagoivat tapahtumaan nopeasti ja tuomitsivat venäläisen virkamiehen toiminnan voimakkaasti. Ukrainan parlamentin puhemies Dmytro Razumkov vaati tapahtuman johdosta venäläisen valtuuskunnan jäsenten poistamista kokouksesta.

Venäjän valtuuskunta pyysi myöhemmin anteeksi tapahtunutta ja selitti, että kyseessä oli virhe. Venäjän valtuuskunnan johtaja Konstantin Kosachev sanoi, että hänen kollegansa “vahingossa” tarttui Ukrainan lippuun ja että hän pyysi välittömästi anteeksi tekoaan.

Tapahtuma kuitenkin herätti huomiota myös kansainvälisesti. Euroopan parlamentin jäsenet tuomitsivat tapahtuman ja kehottivat Venäjää kunnioittamaan kansainvälisiä sopimuksia ja kunnioittamaan Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia.

Tämä tapahtuma on vain yksi esimerkki Venäjän ja Ukrainan välisestä jännitteestä, joka on jatkunut jo vuosia. Vaikka tapahtuma päättyi anteeksipyynnön muodossa, se on silti osoitus siitä, että sota jatkuu edelleen ja että se vaikuttaa myös kansainväliseen yhteistyöhön.

On tärkeää, että konflikti ratkaistaan rauhanomaisesti ja että Venäjä kunnioittaa Ukrainan itsenäisyyttä ja suvereniteettia.

#video

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:28:54