Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Teemu #Selänne “ajatteli omilla aivoillaan” – myönsi lopulta virheensä – tilastotieteen ymmärtäminen saattaa olla maallikolle vaikeaa

2023/05/06

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne on tottunut saamaan paljon huomiota sosiaalisessa mediassa, ja tällä kertaa hän sai paljon vastauksia Twitterissä, kun hän ihmetteli kyselytutkimusten tuloksia. Selänne vastasi kansanedustaja Mai Kivelän somepostaukseen, joka käsitteli Helsingin Sanomien artikkelia punaisen lihan käytön suosituksista.

Selänne omistaa Kaliforniassa pihviravintolan, ja hän oli kommentoinut artikkelia kyseenalaistaen tilastojen aitouden. Selänne oli kysynyt 27 kaveriltaan, onko näiltä kysytty lihan kulutuksesta, ja kukaan heistä ei tiennyt asiasta mitään. Selänne ihmetteli, kuka oikein tekee näitä tutkimuksia ja tilastoja.

Lopulta Selänne myönsi, että hän oli ajatellut omilla aivoillaan eikä ymmärtänyt täysin tilastotiedettä. On tärkeää muistaa, että kyselytutkimusten tulokset perustuvat otantaan, eikä yksittäisten ihmisten vastauksia voida käyttää yleistävinä totuuksina. Lisäksi tutkimusten tekeminen on ammattitaitoista työtä, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja toteutusta.

Vaikka Selänteen kommentti herätti paljon keskustelua, on hyvä muistaa, että tutkimustiedolla on tärkeä rooli päätöksenteossa ja terveysvalistuksessa. Tutkimukset auttavat meitä ymmärtämään paremmin terveysriskejä ja -hyötyjä, ja ne voivat auttaa meitä tekemään parempia päätöksiä terveytemme kannalta.

Kaiken kaikkiaan Selänteen kommentti on hyvä muistutus siitä, että tilastotiede ja tutkimus vaativat ammattitaitoa ja tarkkaa työskentelyä. Vaikka yksittäiset ihmiset voivat olla eri mieltä tutkimustuloksista, on tärkeää kuunnella ja arvostaa asiantuntijoiden työtä terveysvalistuksen ja päätöksenteon tukemiseksi.