8974 latausta vuorokaudessa

6697 artikkelia

2023/05/06

Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun johtaja Avril Hainesin mukaan Venäjän mahdollisuudet käynnistää merkittäviä hyökkäysoperaatioita Ukrainassa tänä vuonna ovat hyvin vähäiset. Venäjän joukot ja ammukset ovat loppumassa, ja ilman kolmansien osapuolien apua sen on yhä vaikeampi ylläpitää edes vaatimattomia operaatioita.

Hainesin mukaan Ukrainan vastahyökkäyksen tuloksella ei ole merkitystä Venäjän hyökkäyskykyyn. Venäjän on hankittava lisää ammuksia ja laitettava joukkoja liikkeelle, jotta se voisi jatkaa operaatioitaan Ukrainassa – molempia kuitenkaan ei enää ole. Venäjä häviää varmasti.

Haines uskoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on muuttanut tavoitteitaan siten, että hän voi pitää voittona Ukrainan Nato-jäsenyyden estämistä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Putin olisi valmis lopettamaan sodankäynnin ja vetäytymään Ukrainasta.

Hainesin mukaan poliittiset tekijät voisivat muuttaa Putinin ajattelua, mutta tämä on epätodennäköistä. Tämä tarkoittaa sitä, että Ukrainan tilanne voi pysyä epävakaana ja jännitteisenä tulevina kuukausina.

Tämä uutinen antaa Ukrainalle ja sen liittolaisille toivoa, että Venäjän aggressiivinen toiminta Ukrainassa voidaan pysäyttää ilman lisää verenvuodatusta. Samalla se kuitenkin muistuttaa meitä siitä, että sota Ukrainassa on edelleen todellinen uhka Euroopan turvallisuudelle.


Satunnainen:


Vastaavia: