Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/05/09

Venäläisen palkka-armeija Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin on syyttänyt Venäjän asevoimien yksikköä siitä, että se on jättänyt asemapaikkansa Bahmut’issa ja paennut paikalta. Prigožin on kommentoinut tilannetta videolla, jossa hän arvostelee Venäjän asevoimien komentajia “typeryydestä” ja “rikollisista käskyistä”. Hänen mukaansa sotilaiden ei pitäisi joutua kärsimään johtajiensa huonon päätöksenteon vuoksi.

Prigožin on myös arvostellut Venäjän valtiovaltaa siitä, että se ei kykene puolustamaan maataan. Hän julkaisi kritiikkinsä samana päivänä, kun Vladimir Putin ja puolustusministeri Sergei Šoigu juhlistivat voitonpäivää Moskovassa. Prigožinin mukaan Kreml ei pysty suojelemaan Venäjää, ja hän kysyykin videolla, miksi valtiovalta ei puolusta maataan.

Prigožin on aikaisemmin uhannut vetää Wagner-joukot pois Bah’mutista, ellei Venäjän puolustusministeriö toimita heille tarvittavaa määrää ammuksia. Venäjän puolustusministeriö taipui Prigožinin vaatimuksiin, ja tiistaina Prigožin kertoi, että joukkojen saamat ammukset ovat lisääntyneet.

Tämä tilanne osoittaa, että Venäjän asevoimien sisällä on ristiriitoja ja epäluottamusta. Prigožinin kritiikki paljastaa myös sen, että Venäjän hallituksen kyky puolustaa maataan on kyseenalaistettu. Tällaiset tapahtumat heikentävät Venäjän asevoimien uskottavuutta ja voivat johtaa vakaviin seurauksiin.

On tärkeää, että Venäjä’n hallitus puuttuu tilanteeseen ja pyrkii korjaamaan sisäiset ristiriidat. Sotilaiden ja kansalaisten turvallisuus on ensisijainen tavoite, ja hallituksen on tehtävä kaikkensa sen varmistamiseksi. Venäjän asevoimien on oltava yhtenäinen ja kykenevä puolustamaan maataan kaikissa tilanteissa.