2014 artikkelia

| Juho Saastamoinen .COM | mielipide | ajatukset | pohdinnat |


#Luhansk’issa räjähti #parturiliike – sisällä oli #Ukraina’lta varastetun alueen nukke- #sisäministeri joka loukkaantui vakavasti -#video

2023/05/15

Igor Kornet, niin sanottu “toimiva sisäministeri” Venäjän valtapyrkyreiden hallinnoimalla Luhanskin alueella, on loukkaantunut räjähdyksessä, kertoo venäläinen valtion kontrolloima media.

Räjähdys väitetysti tapahtui parturiliikkeessä Luhansk’in keskustassa. Räjähdyksessä kerrotaan loukkaantuneen viisi ihmistä, joista kolme on “vakavassa tilassa”.

Kornetin vammojen laajuutta ei tarkennettu.

Venäjä’n valtapyrkyreiden johtaja Luhanskin alueella väitti, että räjähdys oli sabotaasia.

Venäläinen valtion media raportoi räjähdyksestä Luhanskin valtausalueen laitamilla 13. toukokuuta, joka väitetysti tapahtui entisellä sisäministeriön tukikohdalla, jossa venäläissotilaita on ollut vuodesta 2015 lähtien.

Lisäksi ilmoitettiin kahdesta räjähdyksestä Luhanskin valtausalueella 12. toukokuuta, ja venäläiset valtapyrkyrit väittivät, että ukrainalaiset joukot ampuivat tehtaalle.

Täyden mittakaavan hyökkäyksen alusta lähtien on raportoitu useista tulipaloista ja muista sabotaasiteoista Venäjällä ja Moskovan miehittämillä Ukrainan alueilla.

Igor Kornet syntyi 29. huhtikuuta 1973 Neuvostoliiton armeijan uraupseerin Alexander Kornetin perheeseen.

Vuonna 1989 hän valmistui GSVG:n koulusta Hallessa (DDR) ja sen jälkeen hän aloitti opintonsa Poltavan korkeammassa punalippuisessa ilmatorjuntaohjuskoulussa, joka on nimetty armeijakomentaja Vatutinin mukaan.

Vuonna 1993 hän aloitti työskentelyn Ukrainan sisäasiainministeriössä. Vuonna 1999 hänet erotettiin poliisimiehen virasta Oktyabrskyn piirin GUMVD:n partio- ja vartiointipalvelussa, Luhanskin alueella.

Vuoteen 2014 asti hän työskenteli rikostutkijana Ukrainan sisäasiainministeriön palveluksessa Luhanskin alueella.

Donbassin sodan aikana hän taisteli Luhanskin kansantasavallan puolella.

27. elokuuta 2014 lähtien hän on toiminut LPR:n sisäministerinä.

20. marraskuuta 2017 hänet erotettiin virasta LPR:n johtajan Igor Plotnitskyn toimesta, mutta hän kieltäytyi jättämästä virkaansa ja jatkoi työskentelyä ministerinä, sivuuttaen LPR:n johdon määräykset ja pidättäen joitakin sen edustajia.

LPR:n johtajan Igor Plotnitskyn eron jälkeen Igor Kornet jatkoi työskentelyä LPR:n sisäministerinä.

Häntä etsitään Ukraina’n rikoslain 109 artiklan 1 kohdan nojalla syytettynä toimista, jotka tähtäävät perustuslaillisen järjestyksen väkivaltaiseen muuttamiseen tai kaatamiseen tai valtion vallankaappaukseen.

Maaliskuusta 2017 alkaen Venäjän federaation tutkintakomitean pääosasto (GSU ICR) on tutkinut Kornetin osuutta venäläisen kansalaisen Artyom Bulgakovin murhaan marraskuussa 2016.