Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Putin epätoivoisena – säätämässä uutta #RussoFobia #laki’a – 5 vuotta vankeutta #Venäjä’llä

20/05/2023


Venäjällä saatetaan ottaa käyttöön uusi rikosoikeudellinen lakipykälä, joka herättää hymyä huulille – ainakin niillä, jotka eivät pelkää russofobian leimaavan heitä viideksi vuodeksi vankilaan. Tämä hulvaton lakiluonnos on parhaillaan valmistelun alla Venäjän duumassa, paljastaa riippumaton ja rohkea Verstka-julkaisu.

Pykälän laatijat ovat törmänneet suureen ongelmaan: mitä ihmettä lasketaan russofobiaksi? Venäjän viranomaiset näyttävät kutsuvan kaikenlaista ilmiötä russofobiaksi. Ehkäpä tulevaisuudessa jopa venäläisen salaattikastikkeen väärin ääntäminen saattaa olla vakava rikos!

Presidentti Vladimir Putin puolestaan valisti meitä Voitonpäivän puheessaan 9. toukokuuta. Hän nimitti russofobiaa “länsimaisten eliittien ylivoimaideologiaksi”. Onko tämä se sama ideologia, joka pakottaa meidät syömään hattaraa ja tanssimaan Macarenaa venäläistä musiikkia kuunnellessamme? Aika kovaotteista!

Verstkan haastatteleman nimettömän hallituslähteen mukaan russofobiaa olisivat muun muassa Venäjän kansalaisia vastaan suunnatut ja kansallista turvallisuutta uhkaavat toimet ja lausunnot. Ja mikä vieläkin huvittavampaa, se kattaisi myös joidenkin ulkomaisten agenttien lausunnot sekä ne ihmiset, jotka avoimesti kannattavat Ukrainaa. Tässäkö se piileekin salaisuus? Jos et ole venäläismielinen, olet russofobikko!

Laki voi astua voimaan tänä kesänä, tai sitten ei. Ehkäpä päätös riippuu tähtien asennosta tai siitä, kuka onnistuu syömään eniten pirogeja päivässä.

Asianajaja Vitali Isakov ei näe asiaa niin vakavana. Hänen mukaansa Venäjällä on jo tarpeeksi pykäliä, joiden nojalla voi joutua syytteeseen russofobiasta. Ehkä tämä uusi laki on vain liioittelua tai turhaa täytettä. Toivottavasti hän on oikeassa!

Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa, maa on säätänyt lakeja niin tiuhaan tahtiin, että niiden määrästä voisi järjestää oman leikkimielisen kilpailun. Viimeisin saavutus oli laki, joka mahdollistaa jopa 15 vuoden vankeustuomion valheellisen tiedon julkaisemisesta ja arvostelemisesta liittyen Venäjän armeijaan ja sotaan. Nyt ei siis kannata heitellä leikkimielisiä kommentteja Wagnerin palkka-armeijasta, ellei halua pitkää lomaa “vapaaehtoisesti” Venäjän hotelleissa.

Tämä kaikki kuulostaa niin hervottoman hullulta, että voisi melkein luulla olevansa vitsien keskellä. Mutta valitettavasti tämä ei ole vitsi – tämä on todellisuutta, venäläistä huumoria parhaimmillaan.


Avainsanat: