Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Ukraina’n lentäjiä koulutetaan myös #Tanska’ssa

20/05/2023

Tanska kouluttaa ukrainalaisia lentäjiä USA:ssa valmistetuilla F-16-hävittäjillä ja on avoin keskustelemaan niiden mahdollisesta luovuttamisesta, kertoi puolustusministeri Troels Lund Poulsen 19. toukokuuta.

Poulsen keskusteli asiasta Tanskan tiedotusvälineiden DR:n ja Ritzau’n kanssa, mutta ei antanut tarkempia tietoja koulutuksesta. Hän mainitsi, että koulutuksen formaatti päätetään yhdessä liittolaisten kanssa seuraavan kuukauden aikana.

“Kun olemme tehneet koulutusponnistelut, olemme avoimia keskustelemaan siitä, pitäisikö meidän mennä askel eteenpäin ja luovuttaa F-16-hävittäjiä”, ministeri lisäsi.

Myös Portugali on suostunut kouluttamaan ukrainalaisia lentäjiä ja mekaanikkoja länsimaisten taistelukoneiden käytössä, kertoi Ukrainan ulkoministeriö.

Uutinen tulee pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden hyväksyi suunnitelmat kouluttaa ukrainalaisia palvelushenkilöitä F-16-hävittäjillä, kertoi CNN:n siteeraama korkean tason Yhdysvaltain virkamies.

  1. toukokuuta Britannian pääministeri Rishi Sunak ja Alankomaiden pääministeri Mark Rutte sopivat kansainvälisen koalition rakentamisesta F-16-hävittäjien hankkimiseksi Ukrainalle. Koalitio muodostetaan jo tänä vuonna, kertoi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba.

Kuleban mukaan jotkut Ukrainan liittolaiset ovat ilmaisseet halukkuutensa kouluttaa ukrainalaisia sotilaita länsimaisten hävittäjien käytössä, ja muut maat ovat valmiita tarjoamaan koneita.

Aiemmin Britannia lupasi kouluttaa ukrainalaisia lentäjiä taistelukoneiden käytössä tämän kesän aikana, ja myös Ranska on “avannut oven” tällaiselle koulutukselle.