Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Unkari estää #EU:n #pakotteet #KaraMurza’n vangitsemiseen liittyen

20/05/2023

Unkari on nyt estänyt EU:n pakotteet niitä vastaan, jotka on katsoitu vastuullisiksi venäläisen oppositioaktivistin Vladimir Kara-Murzan vangitsemisesta. Tämä tapahtui päivä sen jälkeen, kun Unkari ilmoitti, ettei se tukisi EU:n 11. pakettia pakotteita Venäjä’ä vastaan pankkiriidan takia Ukrainan kanssa, kertoo EUobserver.

Diplomaattien mukaan EU:n ulkoministerien oli tarkoitus saattaa päätökseen venäläisten virkamiesten mustalle listalle laittamisesta, koska he olivat osallisina Kara-Murzan 25 vuoden vankeustuomiossa huhtikuussa. Tämä tapahtuma oli määrä tapahtua Brysseli’ssä 22. toukokuuta, kertoo EUobserver. Unkarin virkailijat ovat kuitenkin nyt viime hetken veto-oikeudella estäneet ainakin yhden henkilön lisäämisen EU:n listalle.

Aiemmin 18. toukokuuta Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó ilmoitti, ettei hänen maansa tukisi pakettia pakotteita eikä 500 miljoonan euron sotilaallista tukipakettia Ukrainalle, ellei Kiova poista Unkarin OTP-pankkia sen “sotaa tukevien kansainvälisten sponsoreiden” listalta.

EU:n 11. paketti pakotteita Venäjää vastaan keskittyy pääasiassa pakotteiden kiertämisen estämiseen ja laajentaa jo olemassa olevia EU:n kauttakulukieltoja koskemaan myös kehittyneitä teknologioita ja lentokonetarvikkeita.


Avainsanat: