Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Venäjä luulee edelleen saavansa #Ukraina’n omistaman #Bahkmut’in itselleen – eivät voi onnistua

20/05/2023

Bakhmut’in kaupunki Ukraina’ssa on joutunut kummallisen sotaleikin keskiöön. Venäjä’n tiedetään lähettäneen sinne Wagner Groupin palkka-terroristien lisäksi myös ilmavoimien ja moottoroitujen jalkaväkijoukkojen yksiköitä. Serhii Cherevatyi, Ukrainan Itäisen Operaatiokeskuksen tiedottaja, kertoi tästä kummallisesta tilanteesta toukokuun 20. päivänä.

Cherevatyi paljasti, että Bakhmutin vallitseminen on Venäjän sotilaille tärkeä päämäärä. Moskova haluaa ikään kuin jonkinlaisen pokaalin vaivannäöstään. Viimeisen 24 tunnin aikana venäläis- ja ukrainalaisjoukot ovat ilmeisesti ottaneet yhteen peräti 17 kertaa Bakhmutin läheisyydessä. Näissä yhteenotoissa 92 venäläissotilasta on menettänyt henkensä ja 156 on haavoittunut.

Cherevatyi lisäsi, että venäläisjoukot ovat pommittaneet ukrainalaisten puolustusasemia peräti 414 kertaa. Britannia’n puolustusministeriö puolestaan ilmoitti samana päivänä, että Venäjän armeija on todennäköisesti siirtänyt useita pataljoonia Bakhmutin sektorille.

Ukrainan menestysten myötä Bakhmutin laidoilla ja huolenaiheiden kasvaessa Wagnerin palkkasotilas-ryhmän luotettavuudesta Venäjä halunnee näyttää saavuttaneensa ainakin jonkinlaista menestystä tässä sodassa, toteaa ministeriö.

Tämä siirto ilmeisesti edustaa vakavaa sitoutumista, sillä Venäjällä on enää vain muutamia sitoutumattomia yksiköitä Ukrainassa.

Bakhmutin taistelu on jatkunut elokuusta 2022 lähtien ja sitä on kuvattu yhtenä suurimmista ja verisimmistä taisteluista tässä sodassa venäjän joukoille.

Moskova alkaa olla yhä riippuvaisempi Wagnerin yksityisarmeijasta Bakhmutin taisteluissa.

Viime aikoina tämän yksityisarmeijan perustaja Prigozhin uhkasi vetää joukkonsa pois taistelevasta Donetsk alueen kaupungista. Washington Postin vuotamien tietojen mukaan hän on ollut yhteydessä jopa Ukrainan sotilastiedusteluun.

Samalla Ukrainan joukot ovat ottaneet alueita haltuunsa Bakhmutin ympäristössä ja edenneet jopa 500 metriä.