Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Venäjä toimittanut lisää #tykinruoka’a #Bahkmut’iin

20/05/2023

Venäjän armeija on todennäköisesti viimeisten neljän päivän aikana siirtänyt useita pataljoonia Bakhmutin sektorille, kertoo Britannian puolustus­vakoilupalvelu (British Defense Intelligence) 20. toukokuuta julkaistussa raportissaan.

Ukrainan menestysten myötä Bakhmutin sivustatilanteessa ja kasvavien huolien myötä Wagner-sotilas­ryhmän luotettavuudesta Venäjä todennäköisesti pyrkii saavuttamaan ainakin jonkinlaista menestystä sodassa, raportti kertoo.

Tämä siirto edustaa vakavaa sitoutumista, sillä Venäjällä on Ukrainassa jäljellä vain muutama käyttämätön yksikkö.

Bakhmutin taistelu on jatkunut elokuusta 2022 lähtien ja sitä on kuvattu yhdeksi suurimmista ja raskaimmista taisteluista sodassa.

Moskova turvautuu yhä enemmän Wagner-yksityis­sotilas­ryhmään Bakhmutin taistelussa.

Hiljattain ryhmän perustaja Prigožin uhkasi vetää joukkonsa pois taisteluun joutuneesta Donetsk’in alueen kaupungista, ja Washington Postin vuotaneiden tietojen mukaan hän on ollut yhteydessä Ukrainan sotilas­vakoiluun.

Prigožinin viimeaikaiset liikkeet saattavat heikentää Kreml’issä luottamusta Wagner’iin, mikä tekee tavallisten armeijan vahvistusten käytöstä turvallisemman vaihtoehdon.

Samanaikaisesti Ukraina’n joukot ovat ottaneet aloitteen haltuunsa Bakhmut’in alueella ja edenneet jopa 500 metriä joillakin alueilla.