Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#Etna #tulivuori purkautuu #Italia’ssa

21/05/2023

Tulivuori Etna, yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista, purkautui sunnuntaina ja aiheutti tuhka- ja pölypilven Sisilia’n saarella, Italia’ssa. Uutistoimistot Reuters ja AFP välittivät tiedon purkauksesta, joka aiheutti merkittäviä häiriöitä alueen lentoliikenteelle.

Catanian kansainvälinen lentokenttä ilmoitti sulkeneensa toimintansa purkauksen seurauksena, kunnes lentojen turvallisuus voidaan taata. Lentokenttä tiedotti tilanteestaan ja odotti purkausten laantumista, jotta se voisi jälleen palvella matkustajia.

Sisilian Etna on kuuluisa vaikuttavasta korkeudestaan, sillä se kohoaa yli kolmen kilometrin korkeuteen. Se on myös Euroopan korkein edelleen toimiva tulivuori. Purkausten voimakkuuden vuoksi alueella kuultiin sunnuntaina kovia jyrähdyksiä, jotka saivat paikallisen sanomalehden Repubblican mukaan asukkaat huolestumaan.

Valitettavasti purkauksen aikana Etna oli peittynyt pilviin, joten itse purkausta ei ollut mahdollista nähdä. Sen sijaan tumma tuhka ja pöly laskeutuivat ympäristöön, peittäen muun muassa autojen pinnat. Uutiskuvista käy ilmi, että paikalliset ihmiset yrittivät suojata autojensa ikkunoita esimerkiksi tyhjillä pizzalaatikoilla.

Etnan edellinen merkittävä purkaus tapahtui vuonna 1992, ja nyt sen purkaus on jälleen herättänyt huomiota kansainvälisesti. Alueen turismi kärsii merkittävästi, sillä viime vuonna Catanian lentokentän kautta kulki kymmenen miljoonaa matkustajaa. Sisilia on suosittu turistikohde, ja tulivuoren purkaus aiheuttaa huolta matkailijoiden keskuudessa.

Viranomaiset ja asiantuntijat seuraavat tilannetta tarkasti ja tekevät kaikkensa turvallisuuden varmistamiseksi. Kun purkausten voimakkuus vähenee ja tilanne normalisoituu, Catanian lentokenttä pystyy jälleen palvelemaan matkustajiaan.


Avainsanat: