Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#G7 on nykyään + #Ukraina eli #G8 – voisiko parempaa signaalia antaa #Venäjä’lle?

21/05/2023

Presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui G7-johtajille Hiroshima’ssa pidetyssä huippukokouksessa 21. toukokuuta ja totesi, että “tarvitsemme selkeää globaalia demokratia’n johtajuutta” vahvistaaksemme maailmanlaajuista turvallisuutta.

Japani’ssa pidetyssä kolmipäiväisessä huippukokouksessa, johon Zelensky oli saanut ei-jäsenen kutsun, hän kertoi G7-johtajille, että yhteistyö Ukraina’n kanssa on näyttänyt muille maille, millainen vastaus on odotettavissa, mikäli joku päättää hyökätä toisen maan kimppuun.”

Maailmassa on ollut yrityksiä sivuuttaa ja halveksia sitä, mitä arvostamme”, Zelensky sanoi. “Mutta nyt se on mahdotonta. Nyt voimamme kasvaa. Ja jokainen, joka voi toivoa hyökkäystä demokraattista maata vastaan, näkee millainen vastaus on odotettavissa.”

“Ja mitä enemmän teemme yhteistyötä kanssanne, sitä epätodennäköisempää on, että kukaan muu maailmassa seuraisi Venäjä’n hullua polkua”, hän lisäsi.

Zelensky sanoi, että Ukraina osoitti Venäjän väitteen hypersonisten ohjusten rankaisemattomuudesta vääriksi, kun maan ilmatorjunta, joka oli vahvistettu länsimaisten ilmatorjuntajärjestelmien avulla, ampui ne alas toukokuussa.”

Sinä ja minä osoitimme yhdessä, että kysymys ei ole siitä, kuinka monta ohjusta yhteisellä vihollisellamme on, vaan kuinka monta ilmatorjuntajärjestelmää meillä on”, Zelensky sanoi. Hän kuitenkin lisäsi, että “ilmapuolustuskilpi” Ukrainan suojelemiseksi Venäjän ilmahyökkäyksiltä voidaan saada täydelliseksi vasta, kun modernit lentokoneet saapuvat maahan.”

Olemme nyt matkalla tukemaan mahdollisuuksien tasa-arvoa”, hän sanoi, kun yhä useammat länsimaisten maiden johtajat, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, osoittavat valmiuttaan yhteistyöhön kouluttaakseen ukrainalaisia lentäjiä moderneilla hävittäjäkoneilla, kuten F-16-koneilla.”

Kun lentäjämme hallitsevat F-16-konetta ja kun nämä koneet ilmestyvät taivaallemme, se on tärkeää ei vain Ukrainalle”, Zelensky sanoi.

“Tämä tulee olemaan historiallinen hetki koko turvallisuusarkkitehtuurille Euroopassa ja maailmassa”, hän lisäsi ennen erityisviestiä jokaiselle johtajalle. Muutama päivä aiemmin Biden antoi signaalin hyväksyvänsä F-16-hävittäjäkoneiden siirron kolmannen osapuolen kautta Ukrainaan – mikä vaatii Yhdysvaltain hyväksynnän, koska lentokoneisiin sisältyy herkkää Yhdysvaltain teknologiaa. Hän tuki kansainvälistä hävittäjäkoneyhteisöä ja kertoi G7-johtajille tukevansa yhteistä aloitetta ukrainalaisten lentäjien kouluttamiseksi moderneilla hävittäjäkoneilla, mukaan lukien F-16-koneet.

Muutos Yhdysvaltain kannassa F-16-koneisiin liittyen tapahtui sen jälkeen, kun Ukraina oli kuukausia anellut länsimaisia hävittäjäkoneita suojelemaan paremmin ihmisiään Venäjän ilmahyökkäyksiltä ja tehostamaan hyökkäyksiään taistelukentällä.

Puheensa aikana Zelensky kiitti myös G7-johtajia Ukrainan rauhansuunnitelman tukemisesta, mikä hänen mukaansa oli “järkevyyden selvä ilmaus”.

Ennen Hiroshimassa pidettävää G7-huippukokousta Zelensky matkusti Saudi-Arabiaan ja puhui Arabiliitolle, kehottaen arabijohtajia – joista suurin osa pysyy neutraaleina tai pitää tiiviitä siteitä Moskovaan – tukemaan ukrainalaista rauhansuunnitelmaa.”

Teemme kaikkemme yhdistääksemme koko maailman rauhansuunnitelman ympärille – rauhankokouksen ympärille, joka antaa sysäyksen suunnitelman toteuttamiselle”, Zelensky sanoi.