Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


Lisää #sotarikos todisteita #Venäjä’stä #Ukraina’ssa – #video

21/05/2023

Järkyttäväksi paljastunut puhelun sieppaus tuo ilmi lisää sotarikoksia Venäjä’n puolelta Ukraina’ssa . GUR:n eilen julkaiseman puhelun perusteella voidaan päätellä sen ajoittuvan viime syksyyn, sillä venäläissotilas mainitsee “Kreminnan valtauksen”. Hän tunnustaa isoäidilleen kaupunkiin tunkeutumisen ja kertoo “tappavansa kaiken: lapset, naiset, miehet, paikalliset”, sanoen heidän voineen tappaa 400 ihmistä.

GUR:n (Global Union for Reporting) tuoreessa julkaisussa paljastuu vakavia väitteitä Venäjän sotarikoksista. Siepattu puhelu, joka julkaistiin eilen, antaa viitteitä syksyltä viime vuodelta, sillä puhelimessa venäläissotilas mainitsee “Kreminnan valtauksen”. Hän tunnustaa isoäidilleen kaupunkiin tunkeutumisen ja puhuu järkyttävän suoraan: “kaadoin kaiken: lapset, naiset, miehet, paikalliset”. Hän väittää, että he olisivat voineet tappaa 400 ihmistä.

Tämänkaltaiset paljastukset herättävät ymmärrettävästi laajaa huolta ja järkytystä. Kun tiedot osoittautuvat tosiksi, ne viittaavat vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin ja sotarikoksiin. Siviilien systemaattinen tappaminen ja väkivallan käyttö asuttuja alueita vastaan on selvästi vastoin kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia.

On tärkeää, että tämänkaltaiset väitteet tutkitaan huolellisesti ja riippumattomasti. Kun syytökset osoittautuvat tosiksi, vastuulliset henkilöt on saatava vastaamaan teoistaan kansainvälisen oikeuden edessä. Sotarikokset eivät saa jäädä rankaisematta, ja uhreilla on oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Kreminnan valtaus ja mahdolliset sitä seuranneet sotarikokset ovat osa laajempaa sotaa, joka on aiheuttanut kärsimystä ja tuhoa monille siviileille. Kansainvälisen yhteisön on ryhdyttävä toimiin rauhan saavuttamiseksi ja vastuullisten saattamiseksi oikeuden eteen.

Samalla on tärkeää muistaa, että tämä on taas vain yksi yksittäinen tapaus ja lisää saattaa vielä tulla esille.


Avainsanat: