Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#USA: #Ukraina’an 375 miljoonaa dollaria lisää

21/05/2023

Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti 21. toukokuuta uudesta sotilaallisesta avustuspaketista Ukrainalle, jonka arvo on 375 miljoonaa dollaria. Paketin tarkoituksena on auttaa Ukrainan joukkoja “torjumaan Venäjän aiheeton hyökkäyssota”.

Uusin paketti sisältää lisää ammuksia Yhdysvaltain toimittamille HIMARS-rakettipanostimille ja tykistöammuksille sekä Javelin-ilmatorjuntaohjuksia ja AT-4-panssarintorjuntajärjestelmiä.Pentagonin lausunnossa todetaan, että Yhdysvallat jatkaa työskentelyä liittolaistensa ja kumppaneidensa kanssa auttaakseen Ukrainaa täyttämään “välittömät taistelukentän tarpeet ja pitkän aikavälin turvallisuusapuvaatimukset”.

Uuden sotilaallisen avustuspaketin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapasi ukrainalaisen kollegansa Volodymyr Zelenskyn G7-huippukokouksessa Japanin Hiroshimassa.Zelensky kirjoitti Twitterissä, että he keskustelivat lisäyhteistyöstä Ukrainan puolustuksen vahvistamiseksi sekä ukrainalaisesta rauhankaavaa ja jälleenrakennusprojekteista.

Zelensky kiitti Bideniä ilmoituksesta, jonka hän sanoi kasvattavan sotilaallisen avun määräksi yhteensä 37 miljardia dollaria sodan alusta lähtien. Muutama päivä aiemmin Biden vihjasi hyväksyvänsä kolmannen osapuolen siirron Länsi-F-16-hävittäjäkoneista Ukrainalle – mikä edellyttää Yhdysvaltain hyväksyntää, koska koneisiin on sisällytetty herkkää Yhdysvaltain teknologiaa. Hän tuki kansainvälistä hävittäjälentueen aloitetta ja kertoi G7-johtajille tukevansa yhteistä aloitetta ukrainalaisten lentäjien kouluttamisesta nykyaikaisilla hävittäjäkoneilla, mukaan lukien F-16-koneilla.

Yhdysvaltain linjan muutos F-16-koneiden suhteen tulee sen jälkeen, kun Ukraina on pyytänyt useiden kuukausien ajan länsimaisia hävittäjäkoneita suojellakseen kansaansa Venäjän ilmahyökkäyksiltä ja tehostaakseen hyökkäyksiään taistelukentällä.


Avainsanat: