8513 latausta vuorokaudessa

6271 artikkelia

2023/05/21

Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on paljastanut 12 Venäjä-mielistä agitaattoria eri puolilta Ukrainaa, jotka uskotaan levittäneen Ukraina-vastaista sisältöä sosiaalisessa mediassa. Asiasta kertoo Ukrinform-uutissivusto.

Poltavassa toimi kaksi propagandistia, joista toinen työskentelee paikallisessa kriittisen infrastruktuurin laitoksessa ja on ylistänyt täysimittaista Venäjän hyökkäystä, kertoo SBU. Toinen syyllinen puolestaan edisti sosiaalisessa mediassa ajatusta monumenttien pystyttämisestä Tšetšenia’n johtajan ja Vladimir Putin’in liittolaisen Ramzan Kadyrovin kunniaksi Ukrainan eri kaupungeissa.

Dnipropetrovsk’in alueella paljastui entinen liikemies, joka ylisti pahamaineista Wagner-ryhmää ja oikeutti heidän osallistumisensa kaupunkien valtaamiseen Ukraina’n itäosissa. Hän levitti tuhoisia iskulauseita sosiaalisessa mediassa.

Donetskin alueella “neutralisoitiin” kokonainen solu Venäjä-mielisiä agitaattoreita. Kyseinen solu koostui neljästä paikallisesta henkilöstä, jotka ylistivät terroristijärjestöjen taistelijoita.

Kirovohradin alueella asukas pidätettiin, koska hän julkisesti leimasi Kherson’in alueen vapauttamisen “laittomaksi” toiminnaksi.

Chernihivin alueella kaksi agitaattoria asetettiin syytteeseen venäläisillä alustoilla levinneistä propagandaväitteistä. Toisen syyllisen naisen poika oli liittynyt Venäjän armeijaan, jonka kanssa hän oli jatkuvassa yhteydessä.

Rivnen alueella havaittiin kahden Venäjä’n kansalaisen vallankumouksellisia pyrkimyksiä. He mustamaalasivat kielletyissä sosiaalisissa verkostoissa ukrainalaisia puolustajia ja hyväksyivät venäläisten tekemät rikokset siviiliväestöä kohtaan.

Ukrainan turvallisuuspalvelun toimet ovat osa laajempaa ponnistelua torjua Venäjän informaatiosotaa ja agitaatiota Ukrainassa. SBU pyrkii aktiivisesti tunnistamaan ja estämään Venäjän vaikuttamisyrityksiä sekä levittämään tietoa näistä toimista kansalaisille. Venäjän tukeman konfliktin jatkuminen Itä-Ukrainassa on herättänyt huolta Ukrainan turvallisuudesta, ja SBU:n toimet ovat tärkeitä vakauden ja turvallisuuden ylläpitämiseksi maassa.


Satunnainen: