8324 latausta vuorokaudessa

5961 artikkelia

2023/05/23

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri on jälleen päätynyt otsikoihin, tällä kertaa varsin erikoisella tavalla. Toveri nimittäin jakoi twiitissään video’n Venäjä’n pommituksesta Belgorod’issa, ja vieläpä maan omien rajojen sisäpuolella. Kyllä, luit aivan oikein, Venäjän pommikoneet näyttävät pudottaneen pommeja omalle maaperälleen. Tässä vaiheessa voimme vain kysyä, onko tämä uusi tapa saavuttaa voittoja sodassa – pommittaa itseäsi?

Ukraina’n asevoimien puolella taistelevien vapaaehtoisten venäläisten muodostama Vapaan Venäjän legioona ilmoitti Telegram-kanavallaan vallanneensa aluetta Belgorodissa Venäjän puolella. Taistelut jatkuvat edelleen, mikä ei ole yllättävää, kun ottaa huomioon, että Venäjä näyttää pommittelevan omaa maataan.

Tietysti Venäjän Kreml’in mukaan kyseessä on Ukrainalaisten sabotöörien tunkeutumisyritys. Ukraina puolestaan kiistää asevoimiensa osallisuuden ja väittää, että kyseessä on venäläisten kapinallisten toiminta. Voisiko tämä olla vain valtava väärinkäsitys? Ehkäpä pommitukset ovatkin vain suuria ilotulituksia, joilla juhlistetaan kevään tuloa.

Toveri on valinnut tähän väliin twiitissään toisen käyttäjän julkaiseman videon, jonka alkuperä on Venäjän valtio-omisteiselta uutistoimisto Ria Novostilta. Videolla esitellään Venäjän vastatoimia Belgorodin hyökkäykseen. Lennokista kuvatussa videossa nähdään, kuinka Moskova’n asevoimat pommittavat kohteita Belgorodin alueella.

– ”Erikoisoperaatio” etenee täysin suunnitelman mukaan. Ukrainan pommittamisen lisäksi Venäjä pommittaa jo Venäjän kyliä, Toveri twiittaa pilkallisesti.

Toverin sarkastinen twiitti herättää monenlaisia ajatuksia. Ehkäpä Venäjän asevoimat ovat kehittäneet uuden taktiikan – taistella itseään vastaan. Sehän olisi ainutlaatuinen tapa säästää resursseja ja samalla pitää harjoitukset omalla maaperällä. Tämä voisi olla myös uusi merkki Venäjän halusta olla itsenäinen ja riippumaton, jopa niin itsenäinen, että se taistelee omaa varjokuvaansa vastaan.

Toki tämä kaikki voi myös olla osa suurempaa suunnitelmaa, jossa Venäjä pyrkii hämmentämään vastustajiaan. Ehkäpä tässä on kyseessä nerokas psykologinen sota, jossa vastustajan mieli saadaan sekaisin näyttämällä pommituksia, jotka eivät olekaan sitä miltä ne näyttävät. Ehkäpä ne ovatkin salakavalaa tanssia tai taidokasta ilotulitusta. Ainakin se saisi vastustajan miettimään, mitä oikein tapahtuu.

Yksi asia on kuitenkin varma: Pekka Toverin twiitti on jälleen herättänyt huomiota ja saanut ihmiset naureskelemaan. Ehkä tässä kaikessa piileekin huumorin ydin – se, että tilanteista voi löytää jotain positiivista ja naurunaiheita, vaikka ne olisivatkin vakavia ja monimutkaisia. Tai ehkä Toveri vain halusi tarjota meille hieman kevyempää viihdettä tämän maailman jännitteiden keskellä. Kiitos siitä, Toveri, tarvitsemme kaikki naurua.


Satunnainen artikkeli: