8700 latausta vuorokaudessa

6815 artikkelia

2023/05/23

Vyacheslav Gladkov, Venäjän Belgorod’in alueen kuvernööri, ilmoitti peruuttavansa ilmoitukset “vasta-terroristisesta operaatiosta” pian Venäjän puolustusministeriön ilmoitettua Belgorodin hyökkäyksen tappiosta.

Gladkov ei kertonut alueen nykytilanteesta eikä siitä, voisivatko kodistaan paenneet asukkaat palata.

Samaan aikaan Venäjän puolustusministeriö ilmoitti päivän aikana kukistaneensa partisaaniryhmiä, jotka hyökkäsivät Ukrainan rajalle rajoittuvalla Belgorodin alueella 22. toukokuuta.

Venäjän viranomaiset väittävät “tappaneensa 70 taistelijaa” ja tuhonneensa neljä panssaroitua taisteluajoneuvoa ja viisi kuorma-autoa, samalla “ajaneensa jäljellä olevat joukot takaisin Ukrainan alueelle Belgorodin alueelta”.

Kyiv Independent -lehti ei voinut itsenäisesti vahvistaa väitettä, kun taas Venäjä’n puolustusministeriö ei esittänyt mitään todisteita väitteensä tueksi. Myöhemmin ilmeisesti Venäjän alueelle tunkeutunut Free Russia Legion -niminen ryhmä julkaisi useita videoita, jotka väittivät taistelun olevan yhä käynnissä.

Gladkovin mukaan yksi siviili kuoli väitetysti taisteluissa Kozinkan kylässä. Aiemmin samana päivänä hän väitti, että kaksi siviiliä oli loukkaantunut kylien väitetyssä hyökkäyksessä Venäjän partisaaneilta.

Partisaanien henkilöllisyys on edelleen vahvistamatta, mutta Venäjän vastahallituksen yksiköt, kuten Russian Volunteer Corps ja Freedom for Russia Legion, ovat ilmoittaneet olevansa vastuussa.

He kuvasivat videon 22. toukokuuta ja ilmoittivat tunkeutuneensa Venäjälle ja ottaneensa haltuunsa rajalla sijaitsevia kyliä. Gladkov ilmoitti sen jälkeen “vastaterroristisesta operaatiosta”, kun Kreml’inin tiedottaja sanoi Venäjän joukkojen työskentelevän “työntääkseen ulos” niin kutsutun “ukrainalaisen sabotaasiryhmän” alueelta.

Ukrainan sotilastiedustelun tiedottaja Andrii Yusov vahvisti Suspilne-uutismedialle 22. toukokuuta, että Venäjän vastahallituksen ryhmät ovat todella aloittaneet taisteluoperaation Venäjän Belgorodin alueella.

Yusov korosti, että operaatio pyrkii luomaan “turva-alueen” Venäjän ja Ukrainan rajalle, ja sitä toteuttavat “yksinomaan venäläiset”.

Ukraina’n presidentti Zelenskyi’n toimiston neuvonantaja Mykhailo Podoliak kielsi Kiova’n osallisuuden tapahtumiin.


Satunnainen:


Vastaavia: