2023/05/23

Julius Baerin yksi suurimmista sveitsiläispankeista on alkanut jäädyttää venäläisten ja valkovenäläisten asiakkaidensa sijoitustilejä keskusarvopaperikeskus Euroclearin pyynnöstä, kertoi Forbes Russia 23. toukokuuta saadessaan vahvistuksen pankilta.

Belgiassa sijaitseva talousyhtiö Euroclear, joka tarjoaa arvopaperien säilytyspalveluja, esitti pyynnön pankille noudattaakseen Venäjää ja ValkoVenäjä’ä vastaan asetettuja sanktioita. Julius Baer ryhtyi jäädyttämään kaikki venäläisten ja valkovenäläisten sijoitustileihin liittyvät toiminnot eristääkseen ne muista asiakkaiden varoista.”

Euroclear vaatii, että Euroclearissa pidetyt arvopaperit ja näistä saadut rahat osoitetaan erityistileille Euroclearissa”, pankki tiedotti kyseisille asiakkaille. Toimenpiteet eivät vaikuta muihin kuin Euroclearin säilytyksessä oleviin sijoitustileihin.

Ne eivät myöskään koske asiakkaita, joilla on oleskelulupa tai kansalaisuus EU:ssa, Euroopan talousalueella tai Sveitsissä. Sveitsi on asettanut useita sanktioita Venäjä’ä vastaan, mallintamalla niitä EU:n mukaan.

Kuitenkin G7-maat ovat moittineet Alppimaata siitä, ettei se tee tarpeeksi päästäkseen eroon porsaanreikien kautta, joiden avulla venäläiset kansalaiset välttävät sanktiot. Sveitsi kiisti syytöksen ja jäädytti huhtikuussa 8,3 miljardin dollarin arvosta venäläisiä varoja.


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/20 09:07.03