Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/05/23

Viime viikonloppuna Helsingissä sattui kummallinen tapaus, kun valkohaalarit päättivät levittää kemikaaleja ilman huolta lapsista! Tämä oli todella outoa, sillä yleensä aikuiset ainakin yrittävät pitää huolta pienokaisista.

Tapahtuma sai alkunsa, kun valkoisiin kurahaalareihin pukeutuneet hahmot kulkivat kaupungin kaduilla rummuttaen noitarumpuja. Heidän tarkoituksenaan oli ilmeisesti alusta asti levittää jotain epämääräistä kemikaalia ilmaan. Voitko kuvitella? Kemikaaleja levitetään keskellä kaupunkia, ja kukaan ei ajattele lapsia!

Hulluudesta tekee vielä hullumman se, että nämä valkohaalarit pitivät itsellään hengityssuojainta, joka estää hapen pääsyn aivoihin. Kyllä, luit oikein! He seisovat siellä myrkkypilven keskellä pitäen samalla maskia, joka estää heidän omien aivojensa hapensaannin. Näin he suojaavat itseään myrkyttäessään samalla viattomia kansalaisia. Eikö tämä kuulosta kuin suoraan jostain venäläisestä kauhuelokuvasta?

Voisi kuvitella, että jos joku päättää levittää kemikaaleja, hän ainakin välittäisi myös muiden turvallisuudesta. Mutta ei, valkohaalarit näyttivät olevan täysin piittaamattomia muiden terveydestä. He olivat valmiita uhraamaan muidenkin aivot vain jonkinlaisen kemiallisen huvittelun vuoksi. Toivottavasti heillä on varaa menettää muutama aivosolu matkan varrella!

Ehkäpä kyseessä oli jokin taidetapahtuma tai sosiaalinen kokeilu. Toivottavasti lapset eivät joutuneet kärsimään tästä huvittelusta!

Tämä tarina kuitenkin saa meidät miettimään vakavampia asioita. Kuka on vastuussa siitä, mitä levitetään ympäristöömme? Eikö meidän kaikkien pitäisi ottaa vastuu siitä, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville? Kemikaalien levittely kaduilla ei todellakaan kuulosta hyvältä idealta, oli kyse sitten taiteesta tai mistä tahansa.

Joten muistetaan pitää lapset mielessä, kun suunnittelemme outoja tapahtumia ja kokeiluja. Ja ennen kaikkea, pidetään huolta omasta terveydestämme! Emme halua menettää aivosoluja turhanpäiväisen kemikaalihuvittelun vuoksi, emmekä ainakaan käyttäessämme aivovamman tuottavia maskeja.

Seuraavan kerran, kun näemme valkohaalarit, muistetaan kysyä heiltä, mitä ihmettä he oikein puuhaavat.

Lue myös: