2023/05/23

Vyacheslav Gladkov, Venäjän Belgorodin alueen kuvernööri, ilmoitti “vastaterroristisesta operaatiosta” alueella 22. toukokuuta raportoitujen Venäjän vastahallituksen ryhmien hyökkäysten vuoksi.”

Tilanne Grayvoronin piirikunnassa pysyy jännittyneenä, sabotaasi- ja tiedusteluryhmä on tunkeutunut alueelle, suurin osa väestöstä on poistunut piirikunnasta”, Gladkov sanoi.

Venäjän viranomaiset ovat raportoineet taisteluista maan Ukrainan rajalla sijaitsevalla alueella aamusta lähtien.

22. toukokuuta aseistautunut miesten ryhmä, joka kutsui itseään Vapaan Venäjän legioonaksi ja Venäjän vapaaehtoiseksi joukoksi, nauhoitti videon, jossa he kertoivat ylittäneensä Venäjän rajan ja ottaneensa haltuunsa rajalla sijaitsevia kyliä.

“Legioona palaa kotiin”, aseistautuneet miehet sanoivat yhdessä videoista ja väittivät sen kuvatun Venäjällä.Venäjän viranomaisten mukaan taistelu jatkuu lähellä Grayvoronin kaupunkia, joka sijaitsee 7 kilometrin päässä Ukrainan rajasta. Niin kutsuttu Vapaa Venäjän legioona ilmoitti ottaneensa haltuunsa rajan vieressä sijaitsevan Kozinkan kylän.Ukrainan viranomaiset ovat antaneet ristiriitaisia signaaleja raportoidusta tunkeutumisesta.

Aseistautuneet Venäjän vastahallituksen ryhmät, jotka väitetysti taistelevat Ukrainan puolella, ovat aloittaneet sotilasoperaation Venäjän Belgorodin alueella, kertoi Ukrainan sotilastiedustelun tiedottaja Andrii Yusov Suspilne-uutislähteelle 22. toukokuuta.Ukrainan korkeat viranomaiset ovat pidättäytyneet kommentoimasta tilannetta.

Taistelevien ihmisten määrä on edelleen tuntematon, ja Venäjän Gladkov kertoi keskipäivällä, että kahdeksan ihmistä oli loukkaantunut.

Maaliskuussa 2023 niin kutsuttu Venäjän vapaaehtoisten joukko ilmoitti ylittäneensä Venäjän Bryanskin alueen, joka naapurusti Ukrainaa.

Hyökkäys ei tuottanut tuloksia alueellisesti. Vapaa Venäjän legioona ja Venäjän vapaaehtoisjoukko väittävät palkkaavansa venäjän kansalaisia taistelemaan Venäjän hallintoa vastaan.

Valkoinen – Sininen – Valkoinen -lippu on Putin-vastainen, siitä on poistettu punainen väri joka kuvastaa Ukrainassa valutettavaa verta.


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/19 22:06.58