2023/05/25

Kun Kreml’in sanoo jotain, se yleensä on valhetta.

Kun se väittää jotain sotilaallisesta kyvykkyydestään, väitteen voi ottaa vastaan paskapuheena.

Vuosien ajan Venäjän Kinzhal-ohjusta on kuvattu Kremlin propagandakoneiston toimesta lyömättömäksi ja huipputeknologiseksi hypersoniseksi aseeksi, symboloiden Venäjän ylivaltaa kehittyneessä sotilasteknologiassa.

Kuitenkin taistelukentän todellisuus on paljastanut ohjuksen todelliset kyvyt, jota tunnetaan myös nimellä Kh-47M2.

Ukrainan armeija onnistui onnistuneesti torjumaan ensimmäisen Kinzhalin länsimaisella Patriot-ilmapuolustusjärjestelmällä toukokuussa. Kun ukrainalaisviranomaiset näyttivät tuhoutuneen Kinzhaliin jääneet jäänteet, Venäjän propagandamyytti sen lyömättömyydestä mureni.

Kinzhal ei koskaan ollut todellinen hypersoninen ase – niin sanottu kehittynyt sotilasteknologia, jota Yhdysvallat ja Kiina ovat kehittäneet vuosia, mutta josta on saatu vähäisiä tuloksia.

Venäjän propagandistisen kerskumisen takana Kinzhal oli pohjimmiltaan lähempänä ballistista Iskander-ohjusta, joka oli sovitettu laukaistavaksi yliäänikoneista, kuten länsimaiset aseasiantuntijat toistuvasti totesivat.

“lyömätön” Kinzhalin epäonnistuminen USA:n valmistamaa Patriotia vastaan Ukraina’ssa on vain viimeisin jakso Kremlin nöyryytyksessä, kun koko maailma katsoi ja nauroi kovaäänisesti samalla osoittaen sormella idiootteja.


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/20 03:01.07