2023/05/29

Arktinen Challenge Exercise (ACE) on yksi Euroopan suurimmista lentotoimintaharjoituksista, ja se alkaa tänään. Harjoituksen järjestäjinä toimivat Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimat, ja tämä on jo kuudes kerta kun harjoitus järjestetään.

Tänä vuonna Suomi on harjoituksen johtajamaa, ja harjoituksen johtajana toimii Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Henrik Elo. Häntä avustavat eversti Carl-Fredrik Edström Ruotsin ilmavoimista ja eversti Andreas Johansen Norjan ilmavoimista.

Arktiseen Challenge Exerciseen osallistuu noin 3 000 sotilasta ja 150 ilma-alusta yhteensä 14 eri maasta. Lisäksi Nato osallistuu harjoitukseen AWACS-johtokeskuskoneillaan.

Isäntämaiden lisäksi harjoitukseen osallistuvat Tanska, Alankomaat, Belgia, Britannia, Italia, Kanada, Ranska, Saksa, Sveitsi, Tshekki ja USA. Suomen Ilmavoimilta harjoitukseen osallistuu 12 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää sekä yhteys- ja kuljetuskoneita.

Harjoitukset kestävät ensi viikon perjantaihin asti, ja lentotoiminta-alue sijoittuu pääosin Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosiin. Tämä harjoitus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden harjoitella ja kehittää ilmavoimien valmiutta monikansallisessa ympäristössä sekä vahvistaa maiden välistä yhteistyötä.


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/20 10:49.43