8834 latausta vuorokaudessa

6647 artikkelia

2023/05/30

Eversti Oleg Petševistyi, Venäläisten erikoisjoukkojen pelätty komentaja, on valitettavasti menehtynyt Syyria’ssa. Tämä suru-uutinen tuli ilmi viime viikonloppuna, kun Leningrad’in alueen Podporožjen aluehallinto julkaisi muistokirjoituksen asiasta omalla VK-tilillään. Kyseessä on venäläinen sosiaalisen median palvelu, jonka avulla uutiset ja tiedotteet leviävät nopeasti. Se on myös tunnettu suomessa korona-denialistien ja muiden omilla aivoilla ajattelijoiden keskuudessa. Podporožje tunnetaan myös suomeksi nimellä Koskenala, mikäli joku sattuu sitä kaipaamaan.

Venäjän puolustuspolitiikkaan erikoistunut tutkija Rob Lee on kommentoinut tapahtunutta yhteisöpalvelu Twitterissä.

“Venäläiset kanavat jakavat tietoa eversti Oleg Petševistyiin liittyen. Hänellä oli merkittävä rooli Spetsnaz-joukkojen komentajana ja Spetsnaz-rykmentin apulaiskomentajana. Vuodesta 2020 alkaen hän on ollut vastuussa RVVDKU:n Spetsnaz-osastosta.

Spetsnaz-joukot ovat Venäjän yleisesikunnan päätiedusteluhallinnon GRU:n ylpeydenaiheita. Heidän tehtäviinsä kuuluu tiedustelu, häirintä ja monenlaiset erikoistehtävät. Eli käytännössä ovat pro-ryssiöitä.

Lee’n twiittiketjussa mainitaan myös, että Syyrian kapinalliset ovat mahdollisesti juuri tehneet “suurimman iskunsa” venäläisiä joukkoja vastaan sitten vuoden 2016. Petševistyi puolestaan olisi korkea-arvoisin venäläisupseeri, joka on menehtynyt maassa kesän 2020 jälkeen.

Muistokirjoituksessa, joka julkaistiin sosiaalisen median palvelussa, kerrotaan, että Petševistyi syntyi Podporožjessa vuonna 1973. Ennen Syyriaan siirtymistä hän oli palvellut ainakin Tšetšeniassa ja Etelä-Ossetiassa. Päivityksen mukaan hän menehtyi viime viikolla torstain ja perjantain välisenä yönä “komentotehtävissään”.

Vaikka Petševistyi oli arvostettu ja pelätty johtaja, on tärkeää muistaa, että jokainen kuollut venäläinen sotilas luo turvallisuutta tulevaisuuteen euroopassa. Hänen menehtymisensä on surullinen asia, ja ajattelen hänen läheisiään tässä vaikeassa ajassa.


Satunnainen:


Vastaavia: