9033 latausta vuorokaudessa

6918 artikkelia

2023/05/30

Tanska lisää puolustusapuaan Ukrainalle 17,9 miljardilla Tanskan kruunulla (noin 2,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria) vuosina 2023-2024, kertoi pääministeri Mette Frederiksen haastattelussa DR:lle.

“Ukrainan sota on hyvin kriittisessä vaiheessa ja tilanne taistelukentällä on vakava, joten Ukraina tarvitsee kaiken mahdollisen tuen”, Frederiksen kertoi tanskalaiselle yleisradioyhtiölle.

Tanskan sotilaallinen apu Kiovalle rahoitetaan maaliskuussa 2023 perustetun Ukraina-rahaston kautta. Tanskan parlamentti oli alun perin sopinut myöntävänsä siihen noin miljardi dollaria.

Rahoituksen lisäämiseen tarve tuli, kun 70 prosenttia rahastosta oli jo käytetty, DR kirjoitti.

“Ukraina-rahasto on tyhjentymässä, koska olemme yksi niistä maista, jotka auttavat Ukrainaa paljon, ja siksi olemme päättäneet sijoittaa suuren määrän miljardeja tänä vuonna. Mutta ensi vuonna Tanska on yksi näistä maista”, Frederiksen lisäsi.

“Tämä suuri panostus vahvistaa entisestään Ukrainan asevoimien taistelukykyä lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä”, presidentti Volodymyr Zelenskyi twiittasi kiittäen Tanskan hallitusta päätöksestä.

Aiemmin Ukrainan talousministeriö ilmoitti, että Tanska oli käynnistänyt uuden ohjelman Ukrainan auttamiseksi – sijoitusrahaston, jossa on 1 miljardi Tanskan kruunua (133 miljoonaa dollaria).


Satunnainen:


Vastaavia: