2023/05/30

Voi taivas kuinka noloa – Internetin keskusteluissa ilmenee ajoittain järjettömyyksiä ja epäasiallista käytöstä. Sosiaalisen median alustat, kuten Twitter, tarjoavat meille mahdollisuuden jakaa mielipiteitämme ja keskustella erilaisista aiheista. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että törmäämme toisinaan väärin perustein argumentoiviin henkilöihin, jotka yrittävät levittää virheellistä tietoa tai harhaanjohtavia näkemyksiä.

Äskettäin Twitterissä huomasin tilin, jonka profiilissa oli kuva nuoresta naisesta. Tämä tili oli juuri jakanut rokotevastaisia väitteitä edellisen kommenttinsa muodossa. En jaksanut perehtyä tarkemmin hänen kolmen vuoden takaisiin twiitteihinsä, mutta oletan hänen jakaneen samanlaista harhaanjohtavaa sisältöä aiemminkin. Tällainen käytös on pettymys, sillä tällaiset väärät tiedot voivat aiheuttaa vakavia seurauksia yhteiskunnassa.

On tärkeää huomata, että ilmiöt kuten rokotevastaisuus ovat monimutkaisia ja niitä on tutkittu perusteellisesti. Lääketieteellinen yhteisö on yksimielisesti todennut rokotteiden olevan turvallisia ja tehokkaita keinoja suojautua tartuntatauteja vastaan. Rokotteiden ansiosta olemme onnistuneet pysäyttämään monien sairauksien leviämisen ja pelastaneet miljoonien ihmisten henkiä.

Se, että joku henkilö yrittää levittää rokotevastaisuutta tai muita valheellisia väitteitä, on huolestuttavaa. Tällainen toiminta voi johtaa siihen, että ihmiset jättävät ottamatta rokotuksia, mikä heikentää yhteisön immuniteettia ja altistaa meidät kaikki tartuntataudeille. Lisäksi se voi aiheuttaa pelkoa ja epävarmuutta ihmisten keskuudessa, mikä hankaloittaa terveysviranomaisten työtä epidemian torjumisessa.

Se että yksi henkilö valvoo on täysin normaalia ilmahälytyksen aikana. Kyseinen henkilö turvaa niiden ihmisten hengen ja terveyden jotka nukkuvat. Ilmatorjunnan toimiessa tehokkaasti kuten Ukrainassa – rakennusten päälle ja viereen tipahtelee palavaa jätettä joka saattaa sytyttää tulipaloja. Viimeksi tänään ukrainalainen ystävä jakoi oman kuvaamansa videon jossa näkyi tapahtuma. Oli siis kyseessä kuitenkin päivä joten kaikki oli hereillä ja tulipalo saatiin välittömästi sammumaan.

On toivottavaa, että tällaiset henkilöt tarkastelevat kriittisesti omia näkemyksiään ja tiedonlähteitään. Järkevän keskustelun ja totuudenmukaisen tiedon jakaminen ovat välttämättömiä, jotta voimme rakentaa tietoon perustuvaa yhteiskuntaa ja taistella yhdessä terveysuhkia ja Venäjän federaation propagandaa vastaan.

On myös tärkeää muistaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus levätä ja huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Ei ole terveellistä olla jatkuvasti “hereillä” ja jatkuvasti altistua negatiiviselle keskustelulle. Toivonkin, että tällainen henkilö ottaa aikaa itselleen, jotta voi levätä ja palata keskusteluihin tasapainoisempana. Mielenterveys on tärkeää myös siellä kaninkolossa <3

Lopuksi, meidän kaikkien tulisi pyrkiä rakentavaan keskusteluun ja kunnioittavaan vuoropuheluun. Vaikka onkin houkuttelevaa vastata provosoiviin tai virheellisiin väitteisiin voimakkaalla kritiikillä, se vain syventää kuilua eri näkemysten välillä. Yhteiskuntamme tarvitsee yhteistyötä ja avointa keskustelua, jotta voimme saavuttaa paremman tulevaisuuden.

Toivottavasti nämä vakavat aiheet jaetaan jatkossa avoimemmassa ja rakentavammassa hengessä, jotta voimme saavuttaa yhteisen ymmärryksen ja edistää terveyttä ja hyvinvointia kaikille.

Ohessa video Kiovan keskustasta äskettäin jossa lapset juoksevat ilmahälytyksen tullessa räjähdysten saattamana pommisuojaan.

Lue myös:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/20 05:09.09