5331 artikkelia

2023/05/31


Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby ilmoitti Valkoisen talon lehdistötilaisuudessa 31. toukokuuta, että Yhdysvallat tarjoaa lisää ilmapuolustusta Ukrainalle vastauksena Venäjän viime kuukausina lisääntyneisiin hyökkäyksiin.

Kirby kertoi, että Yhdysvallat toimittaa lisää ammuksia Patriot-ilmapuolustusjärjestelmälle, jota Ukraina on käyttänyt erittäin tehokkaasti.”

Ukrainan ilmavoimat vahvistivat toukokuun alussa, että Patriot-ilmapuolustusjärjestelmä oli ensimmäistä kertaa sodan alusta lähtien onnistuneesti ampunut alas venäläisen Kh-47 Kinzhal-“ballistisen” ohjuksen.

Uuteen pakettiin sisältyvät myös Avenger-ilmapuolustusjärjestelmät, Stinger-ilmatorjuntaohjukset sekä lisää ammuksia High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) -rakettiasejärjestelmään, kertoi Kirby.

“Yhdysvallat jatkaa Ukrainan tukemista ja auttaa heitä hankkimaan tarvitsemansa puolustusvälineet”, Kirby sanoi ja lisäsi, että tämä uusin puolustuspaketti olisi “39. kerta, kun puolustusministeriö käyttää presidentin myöntämiä varustevähennysvaltuuksia”.

Venäjä teki toukokuussa 17 hyökkäystä Kiovan suuntaan, joista kolme tapahtui 24 tunnin aikana 30. toukokuuta. Venäjä jatkaa myös päivittäistä tulittamista kaupunkeihin ja kyliin, jotka sijaitsevat lähellä Venäjän rajaa.

Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistaminen saa aikaan hulvattoman tilanteen Venäjän kanssa, kun Venäjä jää jälkeen teknologisesti yhä enemmän ja enemmän sekä USA tarjoaa lisää tukeansa. Toivotaan, että Ukraina saa käyttää uusia puolustusjärjestelmiä taitavasti ja että tämä auttaa tasaamaan pelikenttää. Venäjän hyökkäykset voivat olla vakavia, mutta Ukraina ei aio jäädä nuolemaan näppejään. Mahtavaa nähdä, että tukijoukot ovat valmiina auttamaan.