8528 latausta vuorokaudessa

6275 artikkelia

2023/06/02

Putin on hirviö – hänet tullaan muistamaan maailmanhistorian pahimpana psykopaattina joka suoritti väestönvaihto-operaation teurastamalla vangit ja vähemmistöryhmät.

Venäjä on kärsinyt yli 60 000 sotilaskuolonuhria hyökkäyksessään Ukrainan Bakhmutin kaupunkiin kesäkuun 1. päivään mennessä, kertoi länsimainen virkailija brittiläiselle tiedotusvälineelle Sky Newsille.”

Arvioimme, että Bakhmutin valtaaminen on vaatinut vähintään 60 000 sotilaskuolonuhria Venäjän hyökkäyksen aikana Bakhmut-Popasna -alueella vuoden mittaisen taistelun aikana”, virkailija kertoi Sky Newsille. Virkailija kuvasi tätä lukua “varovaiseksi arvioksi” ja totesi, että todellinen luku saattaa olla paljon korkeampi.

Bakhmutin taistelu on ollut verisin Venäjän hyökkäyksessä Ukrainassa. Arviot tappioista molemmilla puolilla liikkuvat kymmenissä tuhansissa. Venäjän Wagner-sotilasryhmän osallistuminen on tehnyt taistelusta erityisen brutaalin.

Kaupunki vallattiin käytännössä Venäjän joukkojen toimesta toukokuun lopussa, 10 kuukauden intensiivisen taistelun jälkeen.

Puolustusministeriön varapuolustusministeri Hanna Maliar kertoi kuitenkin 31. toukokuuta, että Bakhmutin kaupungin lounaiset ulkopuoliset alueet ja kaupungin sisäänkäynti ovat edelleen Ukrainan joukkojen hallussa.

On järkyttävää ja tuomittavaa, että Venäjä on aiheuttanut näin valtavia tappioita hyökkäyksessään Bakhmutiin. Siviilien kärsimys ja kuolonuhrien määrä ovat kauhistuttavia. Tämä on jälleen yksi esimerkki Venäjän aggression vaikutuksista Ukrainassa.

On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö ottaa tämän vakavasti ja ryhtyy tarvittaviin toimiin rauhan palauttamiseksi ja Venäjän aggressiivisen toiminnan lopettamiseksi Ukrainassa. Sotatoimien on loputtava, jotta siviilien kärsimys päättyy ja rauha voidaan palauttaa alueelle.

Ukrainan hallituksen ja kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa varmistaakseen, että Venäjä kantaa vastuunsa teoistaan ja että uhrien perheet saavat oikeutta. Tällaiset hyökkäykset eivät saa jäädä rankaisematta, ja kansainvälisen oikeuden on toteuduttava.

Bakhmutin taistelu on pysäyttävä muistutus siitä, että sota Ukrainassa on edelleen jatkunut liian pitkään. On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö toimii yhteistyössä ratkaisun löytämiseksi ja vakauden palauttamiseksi alueelle.

Venäjän hyökkäys Bakhmutiin on julma ja tuomittava teko. Meidän on tuettava Ukrainaa tässä vaikeassa ajassa ja työskenneltävä yhdessä rauhan saavuttamiseksi. Sotatoimet eivät ratkaise ongelmia, vaan vain pahentavat tilannetta. On aika lopettaa tämä verenvuodatus ja pyrkiä kohti rauhaa.


Satunnainen: