2014 artikkelia

| Juho Saastamoinen .COM | mielipide | ajatukset | pohdinnat |


Länsimaisilla toimittajilla ei asiaa #Pietari’n #talousfoorumi’in – kukapa sinne edes haluaisi mennä…?

2023/06/04

St. Petersburgin kansainväliseen talousfoorumiin ei tulla päästämään toimittajia sellaisista maista, jotka Moskova katsoo “epäystävällisiksi”, kertoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov Venäjän valtion kontrolloimalle Tass-uutistoimistolle 3. kesäkuuta.

Pietarin kansainvälinen talousfoorumi perustettiin vuonna 1997 edistämään Venäjän taloudellisia saavutuksia globaaleille sijoittajille. Tämä on ensimmäinen kerta, kun länsimaiset toimittajat on estetty osallistumasta foorumiin.

“Tällä kertaa on päätetty olla myöntämättä akkreditointia epäystävällisten maiden julkaisuille SPIEFiin”, kertoi Peskov ja lisäsi, että “kaikki muut toimittajat voivat työskennellä foorumilla”.

Foorumin virkailijat ilmoittivat Reutersin Moskovan toimitukselle, että lehdistön akkreditointi tapahtumaan oli peruttu, vaikka akkreditointi oli vahvistettu 1. kesäkuuta, Reuters raportoi 3. kesäkuuta.

Vain harvat länsimaiset toimittajat enää raportoivat Venäjältä johtuen maan äärimmäisen rajoittavista ja rankaisevista mediavapauteen liittyvistä laeista. Maaliskuussa 2023 Venäjä pidätti Wall Street Journalin toimittaja Evan Gershkovichin vakoilusyytteillä, mikä teki hänestä ensimmäisen amerikkalaisen toimittajan, joka pidätettiin Venäjällä tällaisista syytteistä kylmän sodan jälkeen.

Foorumi on tarkoitus järjestää 14.-17. kesäkuuta.