OpenAI:n GPT-3.5 Turbo Instruct -algoritmi luo automaattisesti sisältöä blogiin.


3530 artikkelia

2023/06/04

Venäjän joukot kieltävät Ukrainan Zaporizhzhian alueen asukkailta insuliinin saannin, jos he eivät hanki Venäjän passia, kertoi Ukrainan sotilasvastarintakeskus 3. kesäkuuta.

Lääkäripalvelujen pidättäminen on käytössä pakotustaktiikkana, jonka avulla Venäjän miehittämällä alueella asuvia Zaporizhian alueen asukkaita pakotetaan hankkimaan Venäjän passi, keskus ilmoittaa.

Venäjän pääministeri Mikhail Mishustin ilmoitti 30. toukokuuta, että 1,5 miljoonalle ukrainalaiselle miehitetyllä alueella on myönnetty Venäjän passi yhdeksän viime kuukauden aikana. Ukrainalaisia, jotka kieltäytyvät hankkimasta Venäjän passia, uhataan usein karkotuksella tai pakotetulla liittymisellä Venäjän sotilaskoneistoon.

Dmytro Lubinets, Ukrainan oikeusasiamies, totesi 20. toukokuuta, että Ukrainan viranomaiset eivät rankaise niitä ukrainalaisia asukkaita, jotka joutuvat hankkimaan Venäjän kansalaisuuden selviytyäkseen miehityksen aikana, sodan jälkeen.

Venäjä on miehittänyt osia Ukrainan Donetskista, Luhanskista, Khersonista ja Zaporizhziasta. Ukrainan joukot vapauttivat alueiden pääkaupungit Zaporizhziassa ja Khersonissa marraskuussa, ja ne ovat edelleen Ukrainan hallinnassa.