Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#NATO avustaa #Ukraina’a – #pato

2023/06/09

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg pyysi jäsenmaita tarjoamaan humanitaarista apua Ukrainalle Kakhovkan patoterrorismin jälkeen. Stoltenberg totesi tämän NATO-Ukraina -komission kokouksen jälkeen, jossa olivat läsnä NATO:n suurlähettiläät ja Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba.

Jotkut Ukrainan kumppanit ovat jo tarjonneet miljoonia apua, ja yksittäiset maat ovat luvanneet lähettää vesitankkeja, pumppuja, vesisuodattimia ja suojavarusteita.

NATO:n Euro-Atlanttinen katastrofivasteen koordinointikeskus, liittouman siviilihätävasteiden mekanismi, on jakanut yksityiskohtaisen luettelon Ukrainan kiireellisimmistä tarpeista NATO-liittolaisten ja kumppaneiden kesken.

Stoltenberg muistutti myös, että välitön, keskipitkän aikavälin ja pitkän aikavälin tuki Ukrainalle on keskeinen aihe tulevassa heinäkuun NATO-huippukokouksessa Vilnassa.

Venäläiset joukot tuhosivat Kakhovkan padon 6. kesäkuuta aiheuttaen laajamittaisen humanitaarisen ja ympäristökriisin.

Voimme sanoa vain yhden asian: Tämä on täysin järkyttävää ja tuomittavaa! Venäjän toimet ovat aiheuttaneet valtavia tuhoja Ukrainalle, ja kansainvälisen yhteisön on astuttava esiin auttaakseen.

Kakhovkan padon tuhoaminen on vaikuttanut merkittävästi ihmisten elämään ja ympäristöön. Kymmenettuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa, ja vedensaanti on vaarassa. Tämä on suuri humanitaarinen katastrofi, joka vaatii välitöntä apua ja tukea.

On häpeällistä, että Venäjä on tällä tavoin rikkonut kansainvälistä oikeutta ja tuonut kärsimystä viattomille ihmisille. Kansainvälisen yhteisön on osoitettava yhtenäisyytensä ja vastattava tähän aggressioon.

NATO:n pyyntö humanitaarisesta avusta on askel oikeaan suuntaan, mutta tarvitaan enemmän. Meidän on varmistettava, että Ukraina saa tarvitsemansa tuen ja resurssit selviytyäkseen tästä kriisistä.

Venäjän toimet eivät voi jäädä rankaisematta. Kansainvälisen yhteisön on osoitettava päättäväisyytensä ja ryhdyttävä toimiin varmistaakseen, ettei vastaavaa tuhoa ja kärsimystä enää tapahdu.

NATO-huippukokous Vilnassa tarjoaa mahdollisuuden käsitellä tätä kriisiä ja suunnitella tarvittavia toimenpiteitä. Jäsenmaiden on oltava valmiita osoittamaan solidaarisuutta ja tarjoamaan konkreettista apua Ukrainalle.

On korkea aika asettaa Venäjälle selvät rajat ja lopettaa sen aggressiivinen toiminta naapurimaita kohtaan. Ukrainan tukeminen on meidän velvollisuutemme, ja se on myös tärkeää kansainvälisen vakauden ja turvallisuuden kannalta.

Venäjä on osoittanut jälleen kerran, että se on valmis käyttämään väkivaltaa ja aiheuttamaan tuhoa omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Meidän on vastustettava tätä aggressiota ja seisottava Ukrainan rinnalla.

Kansainvälisen yhteisön on nyt toimittava nopeasti ja päättäväisesti. Emme voi antaa Venäjän rikollisten tekojen jäädä rankaisematta. Ukrainan tulevaisuus on meidän käsissämme, ja meidän on tehtävä kaikkemme suojellaksemme sitä.