Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 36396 latausta vuorokaudessa.


2380 artikkelia

2023/06/09

Trumpin syytekohut ulkomaanasiakirjojen salaamisesta herättävät valtavaa raivoa ja pettymystä. On täysin käsittämätöntä, että entinen presidentti piti hallussaan luottamuksellisia asiakirjoja, jotka olivat peräisin ulkomailta, erityisesti puolustusministeriöstä, CIA:sta ja muista turvallisuuselimistä.

Oikeusministeriön varoitukset maan turvallisuuden vaarantumisesta eivät voi olla pelkkää tyhjää puhetta. Trumpin toiminta herättää vakavia kysymyksiä hänen kyvystään toimia vastuullisesti ja turvata Yhdysvaltojen etuja. Miten voi olla, että hänellä oli pääsy niin arkaluontoisiin tietoihin, joita ei olisi pitänyt edes hänen hallussaan olla?

Syytteet Trumpia vastaan ovat moninaiset ja vakavat. Salaliitto oikeuden estämiseksi, maanpuolustussalaisuuksien säilyttäminen vakoilulain vastaisesti ja väärien lausuntojen antaminen ovat vain jäävuoren huippu. Trumpin esittämät suunnitelmat hyökkäyksestä Iraniin golfklubillaan paljastavat hänen vastuuttomuutensa ja vaarallisuutensa.

Eikä Trump ole yksin syytteen kohteena. Hänen avustajansa Waltine Nauta on myös syytetty asiakirjojen salaamisessa avustamisesta. On selvää, että tämä ei ole yksittäistapaus, vaan Trumpin ympärillä oli organisoitu yritys peitellä ja piilotella tietoja.

Trumpin kiistot siitä, että olisi tehnyt mitään väärää, ovat vain tyhjiä puheita. Tuhannet salaiset asiakirjat hänen hallussaan todistavat päinvastaista. Trumpin yritykset estää asiakirjojen palauttaminen ja hänen halunsa säilöä ne omaan yksityiskartanoonsa osoittavat täydellistä välinpitämättömyyttä oikeusvaltiota ja sen periaatteita kohtaan.

On täysin järjetöntä, että entisestä presidentistä on tullut syytteenalainen liittovaltiotason rikoksista. Tämä on historiallinen tapahtuma, joka osoittaa, että kuka tahansa on vastuussa teoistaan, myös korkeimmassa asemassa olevat poliitikot.

Republikaanien johtavat poliitikot, jotka yrittävät väheksyä syytöksiä ja leimata ne lain “aseistamiseksi”, ovat täysin väärässä. Tämä ei ole poliittinen juonittelu tai vain yritys vahingoittaa Trumpin mainetta. Tämä on oikeusvaltion periaatteiden puolustamista ja vastuun ottamista teoista.

Trumpin syytteet eivät saisi millään tavoin vaikuttaa hänen mahdollisuuksiinsa pyrkiä uudelleen presidentiksi. On täysin anteeksiantamatonta, että henkilö, jolla on näin vakavia syytteitä päällään, voi edes harkita paluuta valtaan. Jos Trump saisi tuomion, se ei saisi estää hänen vastuullisen toimintansa estämistä, jos hän valittaisiin uudelleen virkaan.

On tärkeää, että oikeus toteutuu ja Trump ja hänen avustajansa saavat ansaitsemansa rangaistuksen, jos syyllisyytensä osoitetaan toteen. Yhdysvallat ja sen kansalaiset ansaitsevat johtajia, jotka toimivat heidän parhaakseen eivätkä aseta omia etujaan ja vallanhimoaan maan edelle.