Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/06/18

Wagner-rahoittaja Yevgeny Prigozhin arvosteli sarkastisesti Venäjän puolustusministeriön formalisointipyrkimyksiä 17. kesäkuuta. Hän oli aiemmin kertonut noudattavansa vapaaehtoisyksiköiden allekirjoittamista koskevaa määräystä, jonka mukaan sopimukset tulisi tehdä virallisesti 1. heinäkuuta mennessä.

Viimeisimmässä päivityksessään Institute for the Study of War (ISW) kertoo, että Prigozhin väitti myös yrittäneensä jättää sopimuksen Wagnerin formalisoimiseksi puolustusministeriölle.

Palkkasoturipomo antoi ymmärtää, että puolustusministeriö takavarikoi aseet, jotka vapaaehtoiset yksiköt hankkivat virallisten aseiden toimitusten ulkopuolelta. Hän sanoi myös, että kokemattomat venäläiset komentajat, joilla on korkeampi sotilaallinen koulutus, korvaavat taistelutehokkaammat vapaaehtoiskomentajat.

Prigozhin ei keskustellut väitetyn formalisointisopimuksensa sisällöstä Venäjän puolustusministeriön kanssa 17. kesäkuuta.

“Prigozhinin käytös viittaa siihen, että hän ei todennäköisesti alistaisi Wagner-joukkoja Venäjän puolustusministeriölle, ellei tällainen siirto antaisi hänelle enemmän poliittista valtaa Venäjällä”, ISW päättelee.