Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/06/22

Etsintä kadonnutta sukellusvenettä Titanicin hylyllä jatkui epätoivoisena käännekohtana torstaina, kun ilman odotettiin loppuvan viideltä aluksessa olevilta henkilöiltä. Viranomaiset kuitenkin vannoivat jatkavansa etsintöjä syrjäisellä Pohjois-Atlantilla.

Kanadalaisesta aluksesta mereen laskettu etäohjattava ajoneuvo löysi “jätteiden leviämisalueen” Titanicin läheltä, kertoi Yhdysvaltain rannikkovartiosto torstaiaamuna Twitterissä ja lisäsi, että asiantuntijat “arvioivat tietoja”.

Myös ranskalaisesta tutkimusaluksesta lähetettiin sukeltamaan merenpohjaa kohti toinen robotti etsimään merkkejä 22 jalan (6,7 metrin) Titan-sukellusveneestä.

Yhdysvaltalaisen OceanGate Expeditionsin operoima pakettiauton kokoinen Titan lähti laskuun kello 8 aamulla (1200 GMT) sunnuntaina ja piti kestää kaksi tuntia, mutta se menetti yhteyden tukialukseensa.

Yhtiön mukaan sukellusveneellä oli 96 tuntia ilmaa, mikä tarkoittaa, että happi olisi loppunut torstaiaamuna, olettaen, että Titan on yhä ehjä. Tarkka aika riippuu tekijöistä, kuten siitä, onko aluksessa vielä virtaa ja kuinka rauhallisia aluksella olijat ovat, asiantuntijat sanovat.

Pelastustyöntekijät ja Titanin viiden miehistönjäsenen omaiset saivat toivoa, kun Yhdysvaltain rannikkovartiosto kertoi keskiviikkona, että kanadalaiset etsintäkoneet olivat tallentaneet merenalaisia ääniä sonar-laitteistolla aiemmin samana päivänä ja tiistaina.

Kuitenkin ääniä havainneet etäohjattavat sukellusveneet eivät tuottaneet tuloksia, ja viranomaiset varoittivat, että äänet eivät ehkä olleet peräisin Titanista.

Yhdysvaltain rannikkovartioston amiraali John Mauger kertoi NBC-kanavalle aiemmin torstaina, että etsintä jatkuu koko päivän.