Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2871 artikkelia

0:00

2023/07/04

Facebookin “Naton vastainen ryhmä” ja haittaisänmaalliset komppaajat

Sosiaalisen median aikakaudella Facebook on muodostunut keskeiseksi foorumiksi, jossa ihmiset voivat jakaa ajatuksiaan, tunteitaan ja jopa “tietoaan”. Erilaiset ryhmät houkuttelevat samanmielisiä ihmisiä yhteen, mutta valitettavasti joukkoon mahtuu myös sellaisia, jotka eivät ehkä käytä “omia aivojaan” ajatellakseen.

Eräs esimerkki tällaisesta ryhmästä on “Naton vastainen ryhmä”. Tässä ryhmässä näyttää siltä, että kaikki menee läpi, kunhan se vain liittyy jollain tavalla NATO:n vastustamiseen. Sisältö saattaa olla kyseenalaista, järjetöntä tai jopa täysin absurdiakin, mutta kun se vain tukee tätä tiettyä agendaa, se saa hyväksynnän.

Kuvakaappauksessa, joka onnistuttiin sieppaamaan, näkyy selvästi kuinka alkuperäinen julkaisija käyttää avoimesti venäjänkielistä nimeä ja jakaa Ukrainaa vastustavaa materiaalia. Käsittämättömänä asiana jopa neljä erillistä haittaisänmaallista vastaa julkaisuun ja myötäilee sen sanomaa. On hämmästyttävää, että tällaiset henkilöt löytävät toisensa ja tukevat toistensa näkemyksiä.

Onneksi nämä marginaaliryhmät ovat yleensä melko pieniä ja niiden vaikutus rajoittuu tiiviiseen yhteisöön. Kuitenkin, jotta voidaan varmistaa yhteiskuntamme vakaus ja turvallisuus, on tärkeää pitää silmällä tällaisia ryhmiä. Tämä tehtävä kuuluu Suojelupoliisille (SUPO), joka on vastuussa maamme sisäisestä turvallisuudesta.

On lohdullista tietää, että koko maailma seisoo Ukrainan suvereniteetin puolella. Ukrainan tilanne on monimutkainen ja herättää paljon tunteita, mutta on tärkeää muistaa, että yksittäiset Putinistit tai näiden ryhmät eivät voi kumota maailmanlaajuista tukea Ukrainalle.

On mielenkiintoista nähdä, miten nämä yksilöt reagoivat, kun Ukraina saavuttaa voiton taistelussaan. Saattaa olla, että hekin alkavat häpeämään tukemansa väärää asiaa, tai sitten he jatkavat taisteluaan omalla sokealla polullaan. Joka tapauksessa meidän tulee pysyä valppaina ja vastustaa vääristäväksi todettua tietoa, joka leviää sosiaalisessa mediassa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Facebookin kaltaiset alustat tarjoavat mahdollisuuden jakaa ajatuksia ja tietoa, mutta samalla ne voivat myös helposti levittää väärää tietoa ja vääriä näkemyksiä. On tärkeää, että käytämme “omia aivojamme” arvioidaksemme ja kyseenalaistamme näitä sisältöjä, jotta voimme pitää kiinni totuudesta ja edistää yhteiskunnallista vakautta.

Rauhaa ei tuntunut löytyvän diplomaattisesti joten nyt metsä vastaa kuten sinne huudetaan. Slava Ukraini!

Lue myös: