Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/07/27

Ukrainan vastahyökkäys Venäjän miehittämällä alueella on kuin hidas syöksy suklaamäkeen. Maan kaakkoisosassa taistelijat ovat koettaneet murtautua läpi Venäjän puolustuslinjojen kuin yrittäisivät löytää sokkeloista tietä ulos. Tämän jatkuvan pyörimisen syyksi virkamiehet ovat paljastaneet mahdolliset heikkoudet vihollisen linjoissa.

CNN on raportoinut tilanteesta ja vakuuttaa, että Ukraina ei ole antanut periksi, vaikka vastahyökkäys on venähtänyt jo lähes kahden kuukauden mittaiseksi. Heidän edetessään kuin kilpikonnat verryttelyssä, maan armeija on edelleen ilmoittanut reservissä olevista lisätaisteluvoimistaan. Nämä reserviläiset ovat kuin superjännittävä yllätyslahja, joka ilmestyy vasta paketin auettua, kun sitä vähiten odottaa.

Eräs nimettömänä pysyttelevä virkamies on kertonut, että Ukrainan vastahyökkäys on viimein onnistunut puhkaisemaan muutaman Venäjän puolustuslinjan. Voisi kuvitella, että Venäjällä nyt käydään hätäisiä palavereja, kuinka paikata noita puhkaisuja, ja että teipistä ja pahvilaatikoista on pulaa.

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov on yrittänyt rauhoitella tilannetta ja selittänyt, että vastahyökkäys oli vain “hieman” myöhässä aikataulustaan. Ei huolta, herrat ja rouvat, tämä on vain tällaista sotilasstrategioiden joustavaa tulkintaa. Suunnitelmat ovat kuitenkin suunnitelmia, ja kukapa meistä ei olisi myöhästynyt suunnitelmistaan? Kellonajan pitäisi olla kielletty sotilastoiminnassa, se vain aiheuttaa turhaa stressiä.

Vaikka lisäjoukot ovatkin sitoutuneet vastahyökkäykseen kuin kunnon diettipäätökseen, edistyminen ei valitettavasti ole ollut ihan sellaista etenemistä kuin Usain Bolt kirmaisi. Venäjä on rakentanut ja vahvistanut puolustuslinjojaan kuin muurari viimeisenä päivänään ennen eläkkeelle jäämistä. Tämän takia Ukrainan eteneminen on hidasta kuin maanantaiaamu liikenneruuhkassa.

Toivon kuitenkin, että Ukrainan vastahyökkäyksen joukot ovat kuin kevät, joka tulee suunnitelmien mukaan ja yllättää viimein Venäjän puolustuslinjojen sekamelskassa. Olkoon tämä hitaus vain viisas kilpikonnastrategia, joka lopulta vie voiton tuosta salakavalasta suklaamäestä. Kun Ukraina pääsee maaliin, toivottavasti löytyy maukas voittosuklaa odottamassa.