Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Ukraina painaa #Venäjä’n joukkoja pois omistamiltaan alueilta #SlavaUkraini

Ukrainan joukot avaavat venäläisen puolustuksen linjoja askel askeleelta. He työntävät taltan linjoihin ja sitten laajentavat railoa siirtyen sivustoihin. Tämä ei välttämättä näytä nopealta, mutta juuri näin murretaan puolustusverkostoja, ja se toimii. Tämä ei kuitenkaan ole edes tärkein uutinen.

Tärkeämpää on venäläisten joukkojen liikkuminen kyseisellä sektorilla. Venäläisen 76. vartioprikaatin ilmatorjuntadivisioonan siirto on myöntö siitä, että ukrainalaisten edistyminen on saavuttanut niin kriittisen pisteen venäläisen hyökkäysarmeijan kannalta, että heidän on jopa pakko siirtää yksi hyökkäysvoimistaan puolustustehtäviin. Tämä ei pelkästään osoita epätoivon tasoa, vaan heikentää myös venäläisten mahdollisuuksia hyökkäyssotatoimiin. Lisäksi Kupyansk-Kreminnaan suunnattu venäläinen “hyökkäys” on nyt täysin paljastunut harhautusiskuksi.

Logistiikan tärkeys!

Etelä-Ukrainassa käytävä todellinen taistelu koskee logistiikkaa ja huoltolinjoja. Ukrainalaiset eivät ainoastaan iske rintamalinjalle, vaan koko Venäjä’n armeijan logistiseen verkostoon. Mitä enemmän venäläisiä joukkoja liikkuu alueelle, sitä vaikeampaa heille on ylläpitää tuota logistista tukea, jossa he ovat jo osoittautuneet heikoiksi. Lisäksi venäläiset ottavat yhä enemmän riskejä tuomalla joukkojaan ukrainalaisen tykistön kantaman sisään ja altistamalla muutkin rintamasektorit.

Siihen päälle tulee vielä venäläisen armeijan yksiköiden kulutus. Ukraina’lla on jo silminnäkijäkertomuksia venäläisistä sotavangeista, jotka paljastavat suuria venäläisiä tappioita jopa edellä mainitussa 76. divisioonassa.

Ukrainan armeijan strategia ei ehkä näytä spektaakkelilta, mutta se toimii, kun sitä jatketaan loppuun asti. Tämä on juuri se tapa, jolla armeija toimisi heikentääkseen juoksuhautoihin juuttuneen vihollisen pisteeseen, jossa taistelu on kestämätöntä ja vetäydyttävä.

Tarvitaan vain kestävyyttä ja kärsivällisyyttä.