Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 37352 latausta vuorokaudessa.


2380 artikkelia

2023/11/17

Rajavartijat käyttivät kaasua Niiralan rajanylityspaikalla.

Pohjois-Karjalan rajavartioston apulaiskomentaja Samuli Murtonen on vahvistanut kaasun käytön Niiralan rajanylityspaikalla perjantaina. Vaikka joukko yritti väkisin rajan yli, Murtonen puolustaa voimakeino’jen käyttöä. Ylen toimittajan mukaan kaasutettiin ihmisiä, jotka eivät totelleet rajavartijoiden käskyjä. Murtonen ei kuitenkaan osannut kertoa, mitä kaasua käytettiin, vain sen, että se on yleisesti rajavartioston käytössä.

Niiralan rajatarkastusaseman päällikkö, kapteeni Eetu Multanen, kuvailee tilannetta ryntäyksenomaiseksi. Rajavartijoilla oli ennakkotieto joukosta, mutta tilanne on nyt rauhoittunut. Multasen mukaan selvitetään, ovatko tulijat turvapaikanhakijoita. Rajavartijoilla oli valmius voimakeinojen käyttöön, ja Multanen vahvistaa niiden käytön tapauksessa.

Niiralan rajatarkastusasema sulkeutui normaalisti, ja hallitus on päättänyt sulkea itärajan rajanylityspaikkoja Kaakkois-Suomessa. Suljettavat rajanylityspaikat ovat Imatran, Niiralan, Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemat, kun taas turvapaikanhaku keskitetään Sallan ja Vartiuksen raja-asemille. Tilanteesta huolimatta viranomaiset jatkavat selvityksiä tapahtumien taustoista.”